Vidovita Ovčica

 

064 607 079

 

 

 

tel.:6,99 kn/min  mob.:8,41 kn/min

 

 

SANJARICA

 
 
 
 
Ovo je 10 najčešćih snova koje sanjate, provjerite njihovo značenje
 
 
 
 
 
Među najčešće snove ubrajaju se padanje, golotinja u javnosti, ispadanje zubi, smrt, kašnjenje ili potjera. Otkrijte koje značenje takvi snovi nose sa sobom.
 
 
Snovi o padanju ili utapanju
 
Ovaj je tip snova jedan od najčešćih, a povezuje se i s mitovima poput onog da se u snu može umrijeti ako padnemo ili se utopimo.
Obično se u snu javlja i strah, mada nije nužno. Tumači snova kažu da ako sanjate taj san morate procijeniti trenutnu situaciju u svom životu.
Vjerojatno se ne osjećate sigurno ili vam nedostaje podrške, a san se često javlja uslijed novih situacija i osjećaja povezanih s njom.
 
 
Golotinja u javnosti
 
U ovom su snu ljudi potpuno ili djelomično goli, a može se osjećati nelagoda i sram pred drugima, ali i osjećaj slobode ili ponosa.
San otkriva da se u stvarnom životu osjećate izloženo ili ranjivo, ili pak da vas je strah otkriti previše toga o sebi da to drugi ne bi iskoristili.
Često se javlja kod važnih događaja u životu, poput vjenčanja, rastave ili promjene posla.
 
 
Pokvareni zubi ili njihovo ispadanje
 
Snovi o zubima su poprilično česti, a osobito su strašni oni o ispadanju zubi. Prema nekim tumačenjima snovi o zubima se povezuju s niskim samopouzdanjem te strahom od toga da smo u stvarnom životu neprivlačni ili nepoželjni.
U dubljem značenju, oni otkrivaju osjećaj gubitka moći ili srama.Mogu znaciti gubitak nekog bliskog...
 
 
Potjera
 
Snovi u kojima nas netko lovi mogu biti užasavajuće iskustvo i prava noćna mora, a prilično su česti. Progonitelj može biti netko poznat ili nepoznat, životinja ili duh.
Značenje ovog sna je da vas u stvarnom životu netko ili nešto (poput vlastitih osjećaja) ugrožavaju. Da bi otkrili tko vas progoni, treba se zapitati od koga osjećamo prijetnju u stvarnom životu.
 
 
Bolest ili smrt
 
U ovom snu netko od naših bližnjih ili mi sami bolujemo ili pak umiremo. To je relativno čest san koji se pojavljuje vezano uz strahove o mogućim bolestima ili gubitku bližnjih u stvarnom životu.
Ovaj se san može shvatiti kao upozorenje i podsjetnik za vođenje bolje brige o zdravlju.
Alternativno, netko drugi tko umire u našem snu predstavlja dio naše ličnosti koja nestaje uslijed važnih životnih promjena.
 
 
Kašnjenje
 
Kašnjenje na put, posao ili važan događaj čest je san koji prije označava frustraciju i bespomoćnost nego strah. Označava strah od gubitka povjerenja drugih u vas, sumnju u vlastite sposobnosti te razmišljanje o neuspjehu.
Najčešće se javlja uslijed donošenja nekih važnih odluka.
 

 

 

 

 

 

 

 

CVIJEĆE U SNU
Sanjate li vrt u kojem cvijeće napadno dominira, vaš život treba više živopisnosti. Pokušajte se opustiti i manje se brinuti...
Tri su pitanja koja se sanjač mora zapitati ako sanja cvijeće:

Koje su moje asocijacije na to cvieće? (Ljubav, bolest, neugodan miris, vrtlarenje, vjenčanje...)
Kako sam se osjećao zbog cvijeća u snu? Jeste li bili sretni, tužni, tjeskobni, neodlučni...?
Koje je boje bilo cvijeće?
Cvijeće u snovima ima izrazito pozitivno značenje jer je simbol lijepih stvari – sreće, ljepote, elegancije i ljubavi. No i cvijeće ima dva lica ljepote, pa može simbolizirati i prolaznost odnosa, ali i fizičkog izgleda
Cvijeće općenito asocira na ljepotu, ljubav, slavlje, romantiku, ali može upućivati i na žalost. Najvažniji je vaš dojam u snu
Orhideja – Simbol je strasti, a u snovima upućuje na strastvenu i moćnu vezu koja vas očekuje.
Jorgovan – Mladenačka ljubav. Nedužna i nevina, no potencijalno bolna.
Božur – U snovima najavljuje sramotu. Budite na opresu u ljubavnom odnosu te ne vjerujte svakom previše.
Zimzelene grančice – Očekuje vas iznenadni ljubavni susret.
Tulipan – Budite na oprezu. Nije sve onako kako se čini na prvi pogled.
Ljiljan – Simbol je nedužnosti i upućuje na ljepotu ljubavnog odnosa ili na nedužnost partnera.
Tratinčica – Očekuju vas suze. Pripremite se.
Ruže – Najavljuju dolazak boljeg razdoblja.
Crvene ruže – Romansa, požuda, strast.
Bijela ruža – Nevinost i tajnovitost.
Žuta ruža – Prevara i ljubomora, moguće i u prijateljstvu.
Ružičasta ruža – Nova ljubav je na pomolu.
Plavo cvijeće – Trenutačno ste na duhovnom putu potraga za vlastitim identitetom i željama.
Uzgajati cvijeće - Najavljuje novčani dobitak.
Buket cvijeća – Druženje s prijateljima, obitelji, ali i potencijalno nova ljubav.
Sanjati da primate buket – Poštovanje, odobravanje, divljenje.
Gaziti cvijeće – Pružate otpor prema određenim stavovima i normama.
Brati cvijeće – Dolazi vam velika ljubav.
Cvijeće u cvatu – Simbolizira skriveni potencijal u vama i prekrivene talente.
Počupano cvijeće – Najava je razočaranosti i burnih situacija.
BOJE U SNOVIMA
Najprije razmislite što boja koju vidite u snu vama osobno znači i na što vas asocira. Prvi dojmovi sanjača su najbitniji.
CRNA – vrijeme je za iskren razgovor sa samim sobom.
Crna simbolizira nepoznato, misterij, smrt, žalovanje, odbijanje i mržnju. Pojavljuje li se snažno ova boja u snu, podsvijest vam želi poručiti da se pozabavite sa svojim najdubljim osjećajima i skrivenim mislima.
NARANČASTA je pokretačka boja i simbol novih, zanimljivih hobija
Narančasta je vrlo živa boja te asocira na prijateljstvo, život, poletnost i energiju. Snovi u kojima se pojavljuje poručuju da biste trebali proširiti svoje horizonte i početi se baviti novim hobijima. Ako ste o tome već razmišljali, počnite djelovati.
RUŽIČASTA (ROZA)
Sve ružičasto je slatko, puno ljubavi, ali i opasne ranjivosti
Ružičasta je boja zaljubljenosti, mladosti, sreće, naklonosti, ljubaznosti i velikodušnosti. Sanjate li je, nova ljubav i oduševljenje su na pomolu. No ona može upućivati i na slabost, pogotovo ako je ljubav u pitanju, no to ovisi o osjećaju u snu.
SMEĐA upućuje na potrebu da sagledate problem iz korijena
Smeđa je utjelovljenje praktičnosti, prizemljenosti, udobnosi, ali i materijalizma. Budući da temelj ove boje proizlazi iz zemlje, snovi s ovom bojom najčešće poručuju da se morate vratiti svojim osnovama ili izvoru problema.
LJUBIČASTA – sve će se završiti u najboljem redu
Ljubičasta je oduvijek simbolizirala duhovnost, svetost i spiritualnost. Sanjate li je, očekuju vas razdoblja dubokog promišljanja. Ali i mira. Također, ona je boja dostojanstva što znači da će na kraju sve ipak biti u redu.
CRVENA – sirova energija i snažne emocije
Crvena je simbol čiste strasti, sirove energije, hrabrosti, impulzivnosti i agresije. No ona je istodobno boja koja upućuje na duboke i snažne emocije, a u snu ovisi što ili tko nosi tu boju i kakve osjećaje sanjač povezuje s njima.
SIVA – očekujte period tjeskobe i izoliranosti od drugih
Siva je znak straha, borbe, depresije, lošeg zdravlja i zbunjenosti. Sanjate li je, prolazite kroz razdoblja anksioznosti ili vas tek čekaju. Osjećat ćete se odvojeno od okoline, izolirano i usamljeno. Siva upućuje i na individualizam sanjača.
ZLATNA – donosi bogatstvo i fizički, ali i psihičko te duhovno
Zlatna je kraljevska boja, a simbol je bogatstva, profinjenosti i nagrade. Otkriva i vrlo odlučan karakter sanjača ako sanja da je on nosi ili predmet u zlatnoj boji. Sanjate li je na nekom drugom, razmislite što vam on znači.
BIJELA – simbol savršenstva, ali i novih početaka u životu
Bijela simbolizira čistoću, nevinost, nedužnost, mir, savršenstvo, spoznaju, ali i nove početke. Puno bijele u snovima poruka je da je pred vama trenutačno sve prazno, a to polje tek trebate ispuniti.
ŽUTA je načelno dobra, osim ako se u snu ne osjećate loše
Sanjate li žutu, poruka ovisi o vašem subjektivnom osjećaju. Ako je san ugodan, tad je žuta poruka energije, poletnosti, harmonije i mudrosti. Ako ste se osjećali tjeskobno, previše udovoljavate drugima, a premalo sebi.
ZALENA - svjetlozelena donosi sreću, tamnozelena upozorava
Zelena u snovima donosi pozitivne promjene, dobro zdravlje, napredak, plodnost, nadu i smirenost. No tamnozelena odnosi se na materijalizam, iskorištavanje, prevaru, zabludu te teškoće kojih još niste postali svjesni.
PLAVA – najavljuje smirenost, ali i moguća kreativna razdoblja
Plava je simbol raja, dostojanstva, posvećenosti, odanosti, smirenosti te otvorenog duha. Snovi s plavom često sugeriraju na spiritualnost i optimizam u budućnosti. Ako nosite plavu odjeću u snovima, slijedi kreativno razdoblje.
NAJČEŠĆI SNOVI
ISPADANJE ZUBI – upućuje na smrt, bol i gubitak
Snovi u kojima vam ispadaju zubi upućuju na vaš strah vezan uz izgled i način na koji vas drugi doživljavaju. Sanjate li da vam ispadaju zubi, san upozorava na bol, smrt i novčani gubitak.
Ako sanjate da LETITE – san simbolizira sreću
Snovi o letenju simboliziraju sreću, a sanjate li da letite mirno i uživate u krajoliku, san upućuje na to da držite sve pod kontrolom. Ako u letu imate teškoće i u stvarnom vam životu prijete problemi.
PAD na ispitu – upućuje da vas netko osuđuje
Ako sanjate da ste pali ispit, san upozorava na to da niste sposobni nositi se s izazovima ili vas netko osuđuje. Ovi su snovi često posljedica straha i nervoze, a oni koji ih sanjaju rijetko padaju ispit.
PROGANJANJE u snu simbolizira vašu veliku želju za uspjehom
Ako vas u snovima netko progoni, u stvarnosti se bojite suočiti sa situacijom u kojoj ste se našli pa bježite u snu. Sanjate li da vi progonite nekog, san simbolizira vašu ambiciju i veliku želju da uspijete prije nego drugi, ali i najavljuje bolest u obitelji.
Snovi o PADANJU upozoravaju na gubitak tla pod nogama na javi
Padanje u snu je posljedica napetosti, nesigurnosti, nervoze i gubitka kontrole u starnom životu. Snovi o padanju simboliziraju nesreću i sramotu, ali i neuspjeh na svim područjima života. Ako u snu vidite nekoga kako pada, imat ćete veliku prednost u odnosu na njega ili ćete uspjeti podmiriti svoje dugove koji izazivaju opasnost u vašem životu, a ovisno s kojeg mjesta vi padate, san ima različito značenje. Sanjate li da padate s prozora, očekuje vas velik novčani gubitak, a sanjate li da padate po stubama, pred vama je gubitak nasljedstva. Ako u snovima padnete s ograde, prijeti vam bolest.
GOLI MUŠKARAC u snu donosi smrt, a gola žena sreću i uspjeh
Sanjate li da ste goli, san upućuje na vaš strah da će se tajna koju skrivate otkriti. Također, san je znak da se pretvarate da ste nešto što niste. Ako nitko ne primijeti da ste goli, san upozorava da volite preuveličavati situacije. Snovi u kojima ste vi goli upućuje na žalost, sramotu, novčani gubitak i siromaštvo, a sanjate li druge gole ljude, san upozorava da vas očekuje posjet neiskrenih rođaka. Ako sanjate da ste goli u društvu, svi će vaši planovi propasti, a vidite li u snu golog muškarca, san upozorava da vam prijeti smrt. Za razliku od golog muškarca, gola žena u snu simbolizira sreću, uspjeh i novčani dobitak.
NEVRIJEME U SNOVIMA
TORNADO najavljuje razočaranje, svađe i uzburkane osjećaje...
Tornado u snovima simbolizira emocionalne probleme, a vidite li više tornada u snu, okružuju vas ljudi koji lako planu. Ako vas tornado zahvati, teško ćete provesti planove u djelo te vas očekuje veliko razočarenje.
URAGAN upozorava na emotivni kaos koji sanjač proživljava
Uragan u snovima upućuje na iznenadne promjene u životu. Ako se u snu nađete usred uragana, san vas upozorava na emocionalni košmar u kojem se nalazite, ali i da vas drugi prisiljavaju da radite nešto što zapravo ne želite.
OLUJA - uskoro vas očekuju velike životne promjene
Oluja u snovima simbolizira šok, gubitak, katastrfu, ali i ljutnju te bijes. Ako sanjate da ste usred oluje, san najavljuje velike životne promjene, osobito na emocionalnom planu, ali i probleme koje ćete vrlo brzo uspjeti riješiti.
OBLACI – bijeli oblaci u snovima donose sreću, a crni najavljuju tugu
Oblaci, osobito ako su bijeli, najavljuju sreću i suosjećajnost, a vidite li crne oblake, očekuje vas tuga. Sanjate li kišnje oblake, oni su simbol vašega lošeg prosuđivanja kad je riječ o rješavanju sporova.
A
Slovo A donosi promjene i osjećaj moći u vaš život
Ako vam se u snu pojavi slovo A, to je znak da ste na početku nove životne faze koja će promijeniti vaše misli i osjećaje. Krećete se prema nečemu novom i velikom, što se najčešće odnosi na dugoročno pozitivna iskustva iako se na početku neće činiti tako.
Slovo A pobuđuje osjećaj superiornosti i moći, no može predstavljati i inicijal imena osobe iz vašeg života koja je na vas svjesno ili nesvjesno utjecala.
Abeceda – Sanjate li je, očekujte dobre vijesti. Izgovarate li je u snu, imate potrebu za dodatnim redom, metodom i objašnjenjem. Čitati je – očekujte napredak svoje djece. Učiti abecedu – očekujte ponudu za novi posao, a ako je pišete u snu, čeka vas težak projekt.
Abdomen – Trbuh upućuje na vaše prirodne instinkte i potisnute emocije. Postoji nešto u stvarnom životu što je za vas teško probavljivo, a morate to izbaciti iz svog sustava. Ovaj san može biti i čisto fiziološke prirode ako vas muče probavni problemi ili zatvor. Sanjate li da je vaš trbuh izložen, znak je da ste ranjivi i nepovjerljivi. Ako vam je trbuh otečen, očekujte nove projekte.
Abnormalno – Sanjate li abnormalnu osobu ili objekt, znači da ćete probleme kojima ste trenutačno preokupirati uskoro riješiti.
Adam i Eva – Vidite li u snu Adama i Evu, to znači da, ako ste žensko, ignorirate svoj muški aspekt, a ako ste muškarac, ignorirate svoj ženski aspekt. Taj san može upućivati i na probleme zbog kojih ćete izgubiti nadu i šansu za uspjeh.
Admiral – Vidjeti ga u snu ili sanjati da ste admiral, znači da se trenutačno odlično nosite sa svim životnim izazovima. Može predstavljati i očinsku figuru.
Adresa- Ako sanjate bivšu adresu, to je znak da se trebate okrenuti i pogledati u prošlost te iz nje izvući pouku. Sanjate li o novoj adresi, to je znak da osjećate da su vam u životu potrebne promjene. Sanjate li da adresirate omotnice, to predstavlja vašu potrebu da istražite više mogućnosti. San upućuje i na to da ste pronašli svoj smjer u životu.
Administracija – Kao i u stvarnom životu, administracija u snu simbolizira mukotrpno rješavanje problema te puno sitnih prepreka. No u snu je pozitivna i problem ćete sretno riješiti.
Aerodrom – Simbolizira rođenje (dolazak) i smrt (odlazak). Prometna zračna luka označava želju za slobodom, idealima, ambicijama i nadama te približavanje novom početku. Smiješi vam se nova veza, avantura ili nova karijera. Napušten aerodrom – vaši ciljevi ili planovi će se promijeniti ili ćete ih odgoditi.
Afera – U snu je pozitivna i najavljuje promjene na bolje. No ako sanjate političku aferu, morat ćete rješavati probleme koji nisu vaši.
Agonija – Brinu vas stvarni problemi koji će vas mučiti sve dok ih ne riješite.
Agorofobija – Ako vas u snu muči strah od otvorenog prostora, to je znak da se bojite da ćete biti viđeni i izloženi. Ne volite biti u središtu pozornosti.
Agresivnost – Ako ste u snu agresivni, to je znak potisnutih seksualnih potreba, ali i odraz stvarnih sukoba.
AIDS – Sanjate li da imate AIDS, to je znak da je vaš psihički integritet napadnut te da se osjećate nemoćno. Sanjate li da vaš partner ima AIDS, znak je da ste u nezdravom odnosu. A ako sanjate da ga netko treći ima, to znači da morate biti suosjećajniji prema drugima.
Akademija – Uspjeh u radu. Postati član akademije – niste zadovoljni trenutačnim statusom. Sanjate li da ste na predavanju na akademiji, očekujte priznanje za dosadašnji rad.
Akne – Nesigurnost pred suprotnim spolom.
Akrobat – Ako gledate ili sami radite akrobacije, znak je da vam je u životu potrebna ravnoteža. Metaforički akrobacije mogu označavati i spolnli odnos.
Aktovka – Pronaći je u snu znak je da vas očekuju problemi. Ako je nosite, uskoro vas očekuju teške odluke.
Akumulator – Situacija će se popraviti.
Akvarij – Ako je pun riba, očekuje vas svađa s ljubavnim partnerom, ali i dobit. Prazan akvarij simbolizira brige zbog novca koje su zapravo nepotrebne.
Aladinova svjetiljka – Morate uskoro odlučiti iako to ne želite. Ako ste vi Aladin, obratite pozornost na san jer on predstavlja vaše ciljeve.
Alarm – Čuti ga ili uključiti znači da u vezi proživljavate sukobe ili prolazite kroz situaciju zbog koje se osjećate tjeskobno. Preispitajte svoje odluke jer ovaj san može biti i znak upozorenja.
Alat – Predstavlja samoizražavanje vještine i sposobnosti sanjača. Također je simbol muževnosti. Vidjeti alat u snu znači da situaciju ili odnos treba popraviti ili mu posvetiti više pozornosti. Toga ste možda inače svjesni, ali to ostavljate za poslije.
Album – Sanjate li ga, okruženi ste iskrenim prijateljima. Prelistavati ga – ne želite pustiti stvari iz prošlosti, osloboditi se i krenuti u novi život.
Alimentacija – Ako u snu plaćate alimentaciju, to znači da na naplatu dolaze postupci i pogreške iz prošlosti.
Aleja – Ako je riječ o aleji/parku, partner vam je nevjeran. Aleja na groblju – vaše sumnje nisu osnovane. San općenito upućuje na to da trebate otvorenije gledati na svijet oko sebe i uzeti u obzir različite perspektive.
Alergije – Sanjate li da imate alergiju, izrazito ste osjetljivi na određenu situaciju ili osobu.
Aligator – Vidjeti ga u snu simbolizira prevaru i podsvjesne instinkte. Pokušajte na stvari gledati iz drukčije porspektive. Također, vidjeti aligatora u snu može upućivati na sanjačevu neosjetljivost i „tvrdokožnost“ poput same životinje. Bježite li od aligatora, ne želite se suočiti s bolnim i uznemirujućim aspektima koji vas neprekidno proganjaju.
Alkohol – Sanjate li da umjereno uživate u alkoholu, to označava zadovoljstvo odlukama koje ste donijeli. Sanjati da je netko alkoholičar, iako to u stvarnosti nije, znak je da ta osoba očajnički treba „ispušni ventil“ kako bi izrazila sebe.
Almanah – Predstavlja uspone i padove života. Trenutačno ste u razdoblju užitaka i nestabilnih financija.
Alpe – Gledate li u njih, očekuju vas ispunjenje i promaknuće. Ako su prekrivene snijegom – očekivanja vam nisu ispunjena. Penjati se po Alpama – pred vama su prepreke i problemi.
Aloe vera – Upotrebljavati je u snu znak je da ste spremni zaliječiti emocionalne rane. Spremni ste oprostiti ili zaboraviti nečiju izdaju.
Aluminij – Želite zadržati svoje vrijednosti i ne mijenjati ih zbog drugih. Sretni ste s onim što imate. Što se drugima čini nebitno, to je vama jako važno.
Alzheimerova bolest – Sanjate li da imate ovu bolest, znak je da se bojite ostaviti prošlost iza sebe te oživljavate stare uspomene. Može značiti i da se brinete da ćete zaboraviti neki važan datum, ugovoreni termin ili događaj.
Ambasador – Sanjate li da ste vi ambasador, trebali biste biti diplomatičniji u trenutačnoj situaciji s drugima.
Amajlija – Pronaći je znak je da vas očekuje vjenčanje. Nosite li je, odlično svladavate sve prepreke u ljudskim odnosima.
Amblem – Uspijete li ga prepoznati u snu, očekuju vas dobre vijesti.
Ambrozija – Suprotno stvarnosti, ova biljka najavljuje uspješno razdoblje.
Ambulanta – Razveselit će vas dolazak bliske osobe.
Amerika – Proročanski san koji upućuje na mogući put tijekom kojeg ćete doživjeti događaje koji će itekako utjecati na vašu budućnost.
Ametist – Predstavlja duševni mir te zadovoljstvo profesionalnim i privatnim životom. Izgubite li ametist u snu, znak je slomljenog srca i razočaranosti u ljubavnom životu.
Amnezija – Sanjate li da imate amneziju, znači da pokušavate blokirati vlastite negativne aspekte. Bojite se promjena.
Amonijak – Vidjeti ga ili osjetiti njegov miris znak je da se morate suočiti s onim što vas uznemirava.
Amputacija – Ako ste sanjali da su vam odrezali udove, to je znak stalnih gubitaka i odbačenog talenta. Odrezana ruka simbolizira nedostatak motivacije. Odrezana noga znači da se osjećate ograničeno, netko koči vaš napredak.
Analni seks – Označava pokornost. Bojite se popustiti željama i prohtjevima drugih da ne izgubite kontrolu u životu.
Anđeli – Simboliziraju dobrotu, utjehu i zaštitu. Obratite pozornost na poruku koju prenose jer vas vode sreći. Mogu se pojaviti i kao rezultat loših postupaka. Ako sanjate da ste vi anđeo, zadovoljni ste postignutim.
Anestezija – Za muškarce ovaj san predviđa katastrofu, probleme i vrlo loše događaje, a ženama simbolizira sreću, blagostanje i veliku radost.
Anis – Predviđa darivanje. Ako vidite cvijet, znak je da vas očekuju dobri poslovni potezi. No ako jedete anis u slastici, pripazite na upravljanje poslom.
Anoreksija – Znači da ste u potrezi za savršenstvom, nedostaje vam samopouzdanja i težite za ispunjenjem.
Apetit – U snu osjećati glad i žeđ simbolizira strast i seksualnu želju.
Apstinencija – Ovaj san je upozorenje da ne budete previše samouvjereni i da usporite u nekim planovima.
As – U znaku srca znači da ste upleteni u ljubavnu aferu, pik as da ste uvučeni u skandal, as karo označava ugled, a as tref pravne stvari.
Asteroid – Predstavlja duhovnu poruku i spoznaju. Moguće je da će se vaše idealističke predodžbe razbiti.
Autobus – Čekate li autobus, to znači privremeni neuspjeh, a propustite li ga, znači da nemate kontrolu u životu. Ukrcati se na krivi autobus otkriva strah od krivih odluka.
Automobil – Ako ste vi vozač, imate aktivnu ulogu u životu, a ako ste suvozač, onda pasivnu. Vozite li se brzim automobilom ili ste ga dobili na dar, očekuje vas uspjeh u poslu. Ne pazite li na zapreke na koje nailazite u vožnji, niste dovoljno savjesni. Vozite li ugašenih svjetala, očekuje vas samoća, a vozite li prebrzo, očekuje vas nesreća. Ako vozite prema propisima, uspjet ćete na poslu. Sanjate li oštećen auto, provjerite svoje zdravlje. Spaljen auto je znak opasnosti, a pretrpan – hitno morate srediti život. Morate li zaustaviti auto zbog nedostatka goriva, imate prevelike ambicije. Sanja li se žena da vozi auto, očekuje je neprijateljstvo.
Autoput – Simbol igara na sreću. Što se brže vozite po autoputu u snu, to je veća vjerojatnost da ćete dobiti.
Avantura – Znak je da vam u životu nedostaje uzbuđenje kojem težite.
B
Bacanje – očekuje vas loše razdoblje. Sanjate li da bacate nešto, izgubit ćete dio dosadašnjeg rada.
Bačva – Puna vode, upućuje na emocionalne i financijske gubitke. Bačva bez dna – uzaludan trud. Otvoriti bačvu – uskoro je kraj vašim patnjama. Kotrljati bačvu – očekuju vas unosni poslovi. Bačva puna vina – brojni gosti.
Badem – Ljubav, problemi koje ćete uskoro riješiti, sreća, čvrsto prijateljstvo, slavlje i darovi.
Badminton – Morate se brzo odlučiti jer će neke prilike proći pokraj vas ako budete neodlučni.
Badnjak – Očekuju vas darovi i dobitak. Sanjate li da ste sami na ovaj dan, znak je potencijalnog razočaranja.
Bager – Vidjeti ga znk je da vas očekuju teški problemi. Voziti ga – probleme ćete brzo riješiti. Netko drugi vozi bager prema vama – prijatelji će vas razočarati.
Bajka – Simbol je opće sreće. Ako muškarci sanjaju da pričaju bajku, to je odličan znak, a ženama donosi dobitak.
Baka – Vidjeti baku u snu simbolizira znanje, mudrost i zaštitu. Ako sanjate svoju baku, to upućuje na veselje u obitelji, a sanjate li tuđu baku, to pokazuje vašu potrebu za zaštitom i više romantike u međuljudskim odnosima.
Bakalar – Donosi brige ako ste ga vidjeli u snu. Ako ga jedete, predznak je bolesti bliske osobe.
Bakar – Proročanski san, očekuje vas dug i sretan život.
Baklja – Upaljena baklja znak je pobjede, ostvarenog cilja i sreće u ljubavi. Držati baklju – sreća i radost. Ako je nosi netko drugi, šteta koju su vam nanijeli uskoro će se razotkriti. Pad baklje – očekuju vas ružni događaji. Više upaljenih baklji – napredovanja.
Bal – Očekuju vas sramotne situacije.
Balerina – Sanjate li da ste vi balerina, kroz život se krećete bez puno napora i osjećate se nesputano.
Balet – Upućuje na želju za ravnotežom i koordinacijom. Ako vi promatrate druge dok plašu balet, to je znak mogućeg razočaranja. Ako vi u snu plešete balet, to je znak da će vam se ostvariti ono što ste zamislili te da ćete biti uspješni.
Baletne papučice – Trenutačnom problemu trebate pristupiti s oprezom i širom otvorenih očiju. Nositi ih znači da ste uspostavili ravnotežu u životu.
Balkon – Stojite li na balkonu, to je odraz vaše želje za statusom i ugledom te želite postati netko važniji, viđen i zapažen. Ako u snu vidite stari balkon, to je znak da je vašem društvenom ugledu potreban oporavak.
Balon – Vidjeti balon kako leti simbol je nezrelosti i upućuje na moguće razočaranje u budućnost. Ako balon pukne u snu, to je znak da se vaše želje neće ostvariti unatoč vašem trudu.
Bambus – Predstavlja snagu, otpornost i povjerenje. Upućuje na čvrste odnose s bliskim ljudima. Vidite li da bambus propada, stvari gube ravnotežu u vašem stvarnom životu.
Banana – Simbolizira potisnute seksualne nagone i želje. Ako jedete bananu, vaš će težak rad biti slabo nagrađen, a vi nezadovoljni.
Banka – Žudite za financijskom sigurnošću. Može značiti i da su vaši strahovi oko financijske nestabilnosti neutemeljeni. Ako sanjate da pljačkate banku, to znači da trošite previše energije i mogli biste sagorjeti u ostvarenju ciljeva.
Bankar – Suočeni ste s financijskim problemima, no suviše ste ponosni da zatražite pomoć od drugih iako ste svjesni da gubite kontrolu.
Bankomat – Vidjeti ga ili upotrebljavati simbolizira želju za financijskom stabilnošću. Ako podižete novac – ulažete previše energije u bezuspješne pokušaje. Polažete li novac, to je simbol vaše energije za nove projekte. Sanjate li da vam je izbacio više novca nego što ste tražili, imate prevelik ego te polažete prava na neke stvari koje vam ne pripadaju.
Bankrot – Moguće je da se osjećate emocionalno i fizički iscrpljeno, a san može biti i znak depresije te osjećaja nesigurnosti. San je poruka da morate poduzeti sve da zaštitite svoje resurse.
Bara – Čista i prozirna voda najava je ljubavi, prijateljstva i dobitka muškarcima, a za žene znači ostvarenje želja. Prljava bara predviđa gubitak i prevaru. Vidite li ribe kako plivaju, očekuju vas sreća i bogatstvo. Mrtve ribe u bari najavljuju bankrot i krađe.
Barikada – Budite na oprezu, na vidiku su ružni i neugodni događaji.
Barka – Njezino značenje ovisi i o izgledu vode. Voda u snu uvijek ima jednaka značenja kao i u stvarnosti, ako je bistra, to je dobar znak. Ako je prljava i mutna, to je najava loših događaja, a eventualno i bolesti. Barka koja ide u nepoznatom smjeru – i vaš život će se naglo promijeniti.
Baršun – Ženama predviđa brak i nasljedstvo, no ako ga dira rukom, bolesti spolnih organa. Muškarcima taj san navješćuje impotenciju.
Bazen – Vidjeti bazen u snu znak je opuštajućeg odmora. Ako vas voda u bazenu ne privlači, znak je da ste zapeli u nekoj situaciji protiv svoje volje.
Bazga – Najava je ozdravljenja.
Beba – Vidjeti bebu znak je nevinosti, sreće, topline i novog početka. Dobiti bebu simbolizira susret sa starim prijateljima. Bebin plač upućuje na razočaranje i bolesti. Njegovati bebu u snu (ako to sanja žena) znači da će vas izdati netko u koga ima veliko povjerenje.
Berba – Berete li neko voće, bit ćete veseli i zdravi. Gledate li druge kako beru, očekuju vas bogatstvo i uspjeh.
Beskućnik – Vidjeti ga znak je da vas očekuju financijski i zdravstveni problemi. Ako ste vi beskućnik u snu, prijatelji bi vas mogli lažno savjetovati.
Biblija – Simbolizira vjeru, istinu, inspiraciju i znanje. Upućuje i na to da tražite neku vrstu utjehe. Kupiti Bibliju u snu znači da pokušavate opravdati svoje postupke.
Bicikl – Ako ga vozite, bit ćete vrlo samouvjereni i sretni.
Bič – Sanja li ga žena, to znači kušnju u ljubavnom odnosu, a muškarcima simbolizira brak s lošom ženom. Kupiti bič znak je zadovoljstva za druge, a za sanjača patnje. Ako ga izgubite u snu, očekuju vas zarada i dobitak.
Bijela boja – Nagovješćuje sreću, nevinost i ispunjenje. Bijelo cvijeće znak je proslave ili čak vjenčanja.
Bik – Ako radi nešto u snu, pozitivan je znak te predviđa zaradu i dobre kupoprodajne prilike. Skače li bik, to je znak vjernosti. Bikovi bez rogova navješćuju neprijateljski nastrojene ljude. Crveni bikovi su prijetnja, bijeli sreća, a crni opasnost. Kupovati bikove znak je bogatstva.
Biljar – Igrate li ga, očekuju vas nesigurni poslovi. Žena koja igra biljar najavljuje bračnu krizu.
Biljka – Vidjeti ljekovito bilje znači da su vam brige na pomolu.
Biser – Simbol je suza i boli te najavljuje žalost. Nizanje bisera predviđa usamljenost.
Biskup – Dobar san za obitelj. Ako biskup drži misu, možete očekivati vijesti o nasljedstvu.
Bitka – Sanjate li bitku, očekuje vas uspjeh i napredak. Biti usred bitke najava je ljubavne prevare. Pomorska bitka obećava sretne događaje. Bitka između dviju žena – ogovaranje.
Bjesnoća – Vidite li bijesnog psa, bit ćete uspješni u igrama na sreću.
Blago – Općenito znači otkrivanje, vlastite potrage i spoznaje. Sanajate li da kopate i tražite blago – refleksija je vaših neostvarenih želja i planova. Otkriti blago – iznenadna sreća. Ne možete li ga izvaditi – očekuju vas gubici.
Blato – Zaprljanost blatom znači da vas očekuje ogovaranje. Valjati se – siromaštvo.
Blitva – Očekuje vas uspjeh.
Blizanci – Općenito su u snu dobar znak, no ne i za žene. Kod njih upućuju na skrivenu podmuklost. Sanjate li da vidite blizance, očekuje vas sreća u obitelji. Dobiti blizance u snu – predskazuje obiteljske svađe.
Boca – Puna boca simbolizira snagu i zdravlje, a prazna tugu. Kupovati bocu – morat ćete raditi tužne poslove, prodati je – očekuju vas sporovi. Razbiti bocu – nasljedstvo. Napuniti je – nova prijateljstva na poslu. Nedirnuta boca – gnjev.
Bodež – Uperen u sanjača najavljuje opasnost. Ubod bodežom – očekujte loše vijesti. Ubiti bodežom – pobjeda.
Bog – Ovo je najčešće pozitivan simbol u snovima, a predstavlja ljubav, čistoću i istinu. Ako vidite Boga ili s njim razgovarate, to znači da ste željni savjeta. Osjećate li se u snu neugodno, to može biti znak krivnje i grižnje savjesti zbog pogrešaka koje ste počinili.
Bogatstvo – Bit ćete nagrađeni za svoj trud i dostignuća. Sanjati da ste bogati može značiti da je vaš život ispunjen. Ako ste se vi u snu obogatili, to može upućivati na to da je ispred vas vrijeme oskudice koje se bojite.
Bojati se – Bojite li se u snu nečeg, tad je san predznak hrabrosti. Ako vas je strah za nekoga drugog, tad će vam taj pojedinac unijeti nemir u život. Bojite li se za žensku osobu, to znači d će ona uvelike utjecati na vaš život. Ako strah izblijedi do kraja sna, to znači da ćete uspjeti u radu iako ćete se prije toga naći u nezavidnoj situaciji. Vjerojatno će vas izdati kolege ili čak bliski članovi obitelji. Bojite li se za djecu, san poziva na oprez u odgoju.
Bol – Sanjate li da osjećate bolove, to znači da oklijevate i da ste neodlučni u ostvarenju ciljeva. Budete li čekali predugo, prilika vam može pobjeći. Ako osjećate fizički bol u snu, to može upućivati na neke stvarne prepreke koje su pred vama, a psihička bol je simbol vlastitih ograničenja i strahova. Bol u ruci otkriva strah od neuspjeha u vašem radu, bol u nozi strah od neuspjeha u privatnom životu, a glavobolja – teškoće sa zdravljem.
Bolest – Ako ste vi u snu bolesni, to je znak da ste previše oprezni i ograničavate sami sebe. No ako su u snu bolesni vaši bližnji, znači da će u obitelji doći do nekog neočekivanog događaja. Sanjate li da ste ozdravili, to je znak sreće koja vam stiže ususret.
Bolnica – Ona je simbol brige i njege. Ako sanjate da ste vi u bolnici, to znači da je jedan dio vas bolestan te da se trebate više brinuti za svoje zdravlje. Alternativno, puna bolnica najavljuje zdravlje, a prazna bolest.
Bomba – Ako je eskplodirala u snu, slijede loše vijesti. Bomba je općenito najava uzrujanosti te sanjačeva pokušaja da pronađe izlaz. Baciti bombu – očekuje vas iznenadni uspjeh na poslu.
Bombon – Vidjeti ih ili jesti simbolizira radost, užitak, senzualnost ili zabranjeno zadovoljstvo.
Bor – Usamljenost, razočaranje.
Borba – Problemi u obitelji. Borba s djetetom – bolest.
Bore – Vidjeti svoje izborano lice proriče ranu smrt i bol. Sanjate li drugog s borama na licu, to je dobar znak.
Bosonog – Ako ste u snu bosi, u stavovima ste razigrani, opušteni i bezbrižni. Alternativno biti bos znači siromaštvo, nerazumijevanje te smanjenu mobilnost i nedostatak samopoštovanja. Nepripremljeni ste za ono što vas čeka.
Brada – Gusta brada najavljuje novac. Za žene znači sretan brak s dobrim muškarcem. Ako udana žena sanja bradu, očekuju je problemi u braku, rastava ili smrt partnera. Trudnoj ženi proriče sina. Duga brada – sudski sporovi i gubici. Kratka brada – žalost.
Bradavica – Puno tijelo bradavica upućuje na neprimjereno ponašanje sanjača u stvarnosti.
Brašno – Predznak loših događaja, a često i smrti bliskih ljudi. Mljeti brašno – izgubit ćete novac; ako ga netko drugi melje – dobit ćete novac. Prekrivenost brašnom – smiješe vam se unosni poslovi. Sijati brašno – očekuje vas posjet.
Brat – Krađa i prevara. Ako brata sanjaju samci, očekuje ih brak. Sanjate li da vam je brat poslao pismo – znak skorog dobitka. Alternativno brat je znak alter ega, pa treba obratiti pozornost na njegovo ponašanje u snu.
Brava – Pomirit ćete se s nekim.
Brazda – Uspjeh u karijeti.
Breskva – Vidjeti je znak je zdravlja. Jesti je pomirit ćete se s partnerom. Brati breskve – očekuje vas financijska injekcija. Gledati ih na stablu – iskušenja.
Breza – Vidjeti je znači sreću. Suha breza – zdravstveni problemi.
Brkovi – Ako ih sanja ženja, loša je vijest. Dugi brkovi – sreća. Kratki – bolest, a sijedi – mir u duši.
Bršljan – Najava duboke ljubavi, dugotrajne sreće i smiranosti.
Bubamara – Ako ste prekriveni bubamarama, imate skrivenog neprijatelja. Bubamare koje se pare – gubitak.
Budilica – Vidjeti je ili čuti znak je tjeskobe ili fiksacije vremenom.
Buka – Velika buka je velika sreća.
Bundeva – Moguće nasljedstvo. Uzgajati je – zdravlje, kupiti – dobra promjena.
Bulimija – Ako je vi imate, osjećate se usamljeno i kažnjavate sami sebe.
C
Car – Simbol je vladavine i autoriteta u snovima te podjeća na važnost ponašanja u skladu s pravilima. Alternativno vidjeti cara znači veseliti se nekoj nagradi, a vidjeti caricu promaknuće na poslu. Ako sanjate da ste vi car kojem se drugi pokoravaju, znači da težite za većom pažnjom.
Carina – Ako se u snu nalazite na carini, to može upućivati na to da ćete se uskoro naći u situaciji u kojoj ćete morati polagati račune. Osjećate li se ugodno na carini, znači da ste zadovoljni radom i postigunićima. Plaćate li cariniku carinu, očekuju vas nepredviđeni troškovi.
Carski rez – Preosjetljivi ste na tranutačne događaje.
Cedulja – Ako je pišete vi ili je samo vidite, najava je dobrih odnosa s bliskim ljudima. No ako je vi dobivate, neugodno ćete se iznenaditi.
Cement – On je simbol vašeg emocionalnog stanja. Ako sanjate da miješate cement, to može značiti da niste izrazili svoje osjećaje, a ako cementirate nešto, to označava potrebu da izgradite ili popravite neki odnos koji vam je važan.
Cesta – Pojavljuje li vam se u snu duga i čista cesta, to znači da ste na miru sami sa sobom te znate u kojem pravcu trebate ići da biste ostvarili svoje ciljeve. Ako je cesta uska, to može upućivati na siromaštvo kojeg se pribojavate. Jako zavojita cesta može značiti da ćete se upustiti u neki odnos koji će vam donijeti puno problema i preokreta. Ako se u vašem snu cesta popravlja, to simbolizira teške trenutke koji vas očekuju.
CD – Predstavlja potrebu za zabavom i uživanjem. Ako nekom dajete CD, tad toj osobi pokušavate prenijeti poruku stihovima pjesme na njemu.
Cigarete – Interpretacija ovog simbola sna ovisi od vašeg odnosa prema cigaretama. Kod mladih može biti simbol buntovništva, odrastanja i sazrijevanja. Kod odraslih cigarete mogu biti simbol nedostatka samodiscipline. Ako drugi ljudi puše u vašem snu, znači da vas uznemirava ponašanje okoline.
Cigla – Ovaj element u snovima predstavlja nesređene poslove ili loše ljubavne odnose. Budući da je cigla materijal od kojeg se gradi, može predstavljati vaše neuspjehe ili nemogućnost stvaranja nekog plana koji ćete slijediti. Ako radite ciglu ili je kupujete, trebali biste se čuvati problema.
Cijev – Vidite li u snovima cijevi koje nešto povezuju, to je znak vaše osviještenosti i racionalnosti. Ovisno o vrsti materijala od kojeg je cijev, mijenja se i tumačenje snova.
Cikla – Jedete li, berete ili pripremate ciklu, trebate uvesti zdrave promjene u vašu prehranu. Alternativno – može upućivati na probleme u ljubavi.
Cipele – Sanjati cipele može biti izraz nesvjesnog potvrđivanja samopouzdanja i razmišljanja o vlastitu identitetu. Ako sanjate da su vaše cipele poderane i prljave, znači da se osjećate nedostojno i želite nešto promijeniti u životu. Kupujete li nove cipele, to je znak da hrabro prihvaćate izazove pred vama. Izgubite li u snu cipele, pokazatelj je da ćete se rastati od nekog u životu.
Cirkus – Predstavlja potrebu za pustolovinama, novim iskustvima i bijegom od rutine. Nastupate li u cirkusu, znači da je došlo vaše vrijeme da druge zadivite svojim sposobnostima. Ako ste sami u napuštenom cirkusu, to može značiti strah od osamljenosti.
Cjenkanje – Može biti upozorenje da vas drugi podcjenjuju. Ako se vi pokušavate cjenkati, može značiti da ne poklanjate dovoljno pažnje nekoj ideji ili poslu. Uspjeh u cjenkanju pokazatelj je povjerenja u vlastite sposobnosti.
Crijep – Sanjate li crijep, to znači da će se u vašem životu nešto iznenada preokrenuti, a vidite li razbijeni crijep, možete očekivati štetu.
Crkva – Otkriva razmišljanje o vlastitu smislu, religiji i duši. Ako ste u crkvi, potrebno vam je duhovno vodstvo i savjet. Stojite li ispred razrušene crkve, tad simbolizira izgubljenu vjeru. Sanjate li da izlazite iz crkve, znak je da ste smireni i staloženi.
Crna boja – Suze i tuga zbog događaja koji će tek uslijediti. Alternativno – upućuje na osjećaje poput neizvjesnosti, misterija, smrti, odbijanja i općenito mraka. Međutim, ako nosite crno, očekuje vas radost.
Crvena boja – Upućuje na sreću u ljubavi, a crveni predmeti na neispunjene obveze prema bližnjima.
Crtati – Znak sreće za muškarce, a za žene simbol dobre udaje.
Crv – Simbolizira preživljavanje i sreću unatoč teškim uvjetima. Ako je crv u vašem tijelu, to može predstavljati tajnu koja vas opterećuje.
Crveni križ – netko će od vas zatražiti pomoć.
Cvijeće – Dobijete li u snu cvijeće, to je znak da se veselite priznanju, a ako je cvijeće uvenulo, očekuje vas neočekivano razočaranje. Vrsta cvijeća važna je u tumačenju snova. Orhideja označava strast, jorgovan naivnu ljubav, ljiljan nevinost, tulipan oprez, božur sramotu, zimzelen susrete i pomirenja, ruže najavljuju brak, a tratinčice suze.
Cvrčak – Glasanje cvečka u snu smatra se lošim znakom. Najavljuje dolazak bolesti, nesreće i smrti. Vidite li i čujete li crčka, imat ćete dvostruku nesreću.
Cvjetača – Ne shvaćajte posao olako.
Č
Čađa - Iako je čađa mračna tvar, njezino pojavljivanje u snovima zapravo je dobar znak. Može simbolizirati dugo očekivani napredak na poslu, počasti i priznanja za koje ste morali puno raditi.
Čaj – Taj topli i mirisni napitak najčešće je simbol ugode, utjehe i dobrog društva. Ako u snu pijete čaj koji vam nije fin, to može biti znak da ćete se razboljeti. Piju li drugi čaj, to može biti znak ugodnih vijesti koje ćete primiti.
Čamac – Vidjeti čamac na uzburkanoj vodi može simbolizirati probleme i svađe koje se nalaze pred vama. Ako se nalazite u čamcu koji tone, to je nagovještaj ljubavnih problema i vašeg nezadovoljstva u odnosu. Padate li iz čamca to simbolizira vaš strah od gubitka nekog važnog.
Čarobnjak – Predstavnik je magije, neobješnjivog i sudbinskog. Posjećujete li čarobnjaka u snu, to označava da tražite savjet u teškoj situaciji. Ako ste vi čarobnjak, to može značiti odlučujete na temelju intuicije, a ne razuma.
Čaša – Važno je obratiti pozornost na sadržaj čaše. Ako je ona puna, to je znak dobrog zdravlja, blagostanja i zadovoljstva životom. Prazna čaša predznak je nevolja i loših vijesti. Ako je čaša razbijena, znači da se spremate na obračun s nekim tko vas kleveće i remeti vaš mir.
Čavao – Važan zadatak čavala je pridržavanje nečeg ili sastavljanje. Čavli se smatraju dobrim znakom u snovima, a simboliziraju izgradnju poslovnog uspjeha ili obiteljske sreće. Ako u snu zabijate čavao, ali vam to ne ide, znak je da sumnjate u svoje sposobnosti.
Čekaonica – Sanjate li da ste u čekaonici, to je znak da i u budnom životu očekujete da se stvari i problemi riješe sami od sebe. Čekaonica je znak strpljenja koje će uroditi plodom ako vam je boravak u njoj ugodan.
Čelo – Pojavljuje li se čelo u vešim snovima kao motiv, to je znak da vam se približava uspjeh. Boli li vas čelo, tad je to poruka da se trebate opustiti i zaboraviti na brige. Dira li vas netko po čelu to znači da vas netko želi utješiti.
Čestitka – Sanjate li da ste dobili čestitku, znači da se nadate pomirenju s nekim. Ako ste vi taj koji šalje čestitku, želite se ispričati i težite pomirenju.
Češalj – U snovima je simbol raspetljavanja i dovođenja stvari u red. Češlja li vas netko, to može upućivati na to da netko drugi želi upravljati vašim životom kako bi od vas imao koristi. Ako se vi češljate, to označava puno briga koje želite razriješiti.
Čistilište – Pojavljuje se kao simbol promišljanja, kajanja i iščekivanja. Može biti znak promjena o kojima razmišljate, ali i prebolijevanja čudnih odnosa i tuga s kojima ste se susretali. Ako je san neugodan, upućuje na strah od odgovornosti i sazrijevanja.
Čistiti – Predstavlja pozitivnu radnju kojom postižete red. Najčešće je simbol za „čišćenja“ onoga lošeg u životu, stvari i odnosa kojih se želite riješiti. Tjera li vas netko na čišćenje u snu, a vi to ne želite raditi, navješćuje da vas očekuju neke promjene – htjeli vi to prihvatiti ili ne.
Čizme – One u snovima mogu biti simbol autoriteta, snage i odvažnosti, obično onog tko ih nosi. Ako vi nosite čizme, to može biti pokazatelj želja da preuzmete kontrolu nad svojim životom. Nosi li netko drugi čizme u snu to može značiti da vaša stajališta nisu tako čvrsta i pod velikim ste utjecajem okoline.
Čokolada – Simbolizira ljubav, slavlje i nagrađivanje sebe. Sanjate li da neumjereno jedete čokoladu, to može značiti da se previše upuštate u nezavidne situacije te svakako trebate poraditi na svojoj samokontroli. Ako je san ugodan, to znači da prihvaćate svoju senzualnost i znate uživati.
Čudovište – Pojava čudovišta u snu najčešće je dobar znak, koji najavljuje blagostanje i dobitak. Ako ste okruženi čudovištima, to može upućivati na to da su vaše želje i očekivanja okoline preveliki. Proganja li vas čudovište, to može biti znak vašeg bijega od problema. No ako osjećate iracionalan strah od čudovišta, to predstavlja vaš strah od nesigurne životne situacije.
Čunj – Igrate li se u snu čunjevima, to najavljuje da ćete iskusiti veliku duševnu bol. Ako se čunjevi ruše, to je znak propasti u poslu ili financijama. Rušenje središnjeg čunja upućuje na smrt nekog vama bliskog, a više srušenih čunjeva mogućnost krađe.
Čuvar – Ako vas u snu uhvati čuvar, to najavljuje sigurnost. Zovete li čuvara, tad je to znak manjega gubitka koji ćete doživjeti, a san u kojem ste vi čuvar nagovješćuje dodatne napore koje ćete morati uložiti da biste kontrolirali situaciju u stvarnom životu.
Čvor – On je simbol zapetljane situacije i tjeskobe. Ako u snu vi vežete čvor, to znači da ćete imati neprilike. Odvezujete li čvor i u tome uspijete, uspjet ćete u svojim planovima uz pomoć upornosti drugih. Ako ne možete odvezati čvor, doživjet ćete potpuni neuspjeh.
Ć
Ćelavost – Vidite li u snovima ćelavog muškarca, morate pripaziti na svoje ponašanje i samopouzdanje jer ćete se naći na meti tračeva. Ako u snu vi ćelavite, to je znak dobre sreće.
Ćuk – Simbol je nesreće i velike tragedije. Ako ga u snu čujete, ali ne vidite, očekujte od drugih loše vijesti.
Ćilim – Upućuje na ogovaranje, a što je šareniji, to će ogovaranje djelovati destruktivnije na vas. Ako ga samo vidite, čekaju vas obiteljski problemi. Leteći ćilim znak je neuspjeha.
D
Dabar – Bolji odnosi s partnerom.
Dadilja – Njezino značenje u snovima je negativno, najavljuje neiskrenu ljubav i brigu te nevjeru.
Dagnje – Općenito znače zadovoljstvo. Ako ih jedete u snu – mogli biste se upustiti u zabranjena zadovoljstva. Berete li ih – upoznat ćete nove ljude. Ako vam netko nudi dagnje u snu, pazite se navjere ili da vas ne izdaju bliski ljudi.
Dah – Sanjate li kako ubrzano dišete, provjerite svoje zdravlje. Ako gubite dah ili teško dišete, u stvarnom životu prolazite kroz tjeskobne situacije. Loš zadah – netko ili nešto vam oduzima vaš prostor u stvarnosti te se osjećate pritisnuto uza zid. Držite li dah u snu – u stvarnosti se prečvrsto držite određenih stavova te ste tvrdoglavi. Razmislite o opuštanju. Disanje ispod vode – željni ste mira i opuštenosti, bez pritiska i obveza.
Dalekovod – Obiteljski problemi.
Dalekozor – Vidite li ga, očekuju vas velike odluke vezane uz budućnost. Gledati kroz njega – želje će vam se ispuniti, ali morate dobro procijeniti situaciju u kojoj se nalazite. Ako vas netko gleda kroz dalekozor – očekujte neugodne situacije.
Dama – Vidite li je, očekuje vas važan događaj. Ako je bogato odjevena, najavljuje svađu.
Dar – Simbol je sreće i uspješnog braka. Ako dobijete dar od nekoga važnog i utjecajnog, očekuje promjenjivu sreću. Primite li dar od muškarca, možete očekivati dobre savjete, a daruje li vas žena, takav san simbolizira prijateljstvo i nježnost. Daruje li se u snu novac, to je simbol nezahvalnosti i bolesti, a darivanje oštrih predmeta najavljuje burne svađe i prepirke u obitelji.
Daske – Ako su na hrpi, netko vas ogovara. Rezanje daske – smrt bliske osobe.
Datulja – Sreća u seksu i plodnost.
Debljina – Prema antičkom vjerovanju, debljina je simbol bogatstva i sreće, pa ako se u snu vidite debljima, to je znak da ćete živjeti u izobilju. Ako sanjate da ste mršaviji no inače, znak je gubitka.
Deka – Ako ste omotani u nju, bojite se nepoznatog. Pokrivate li nekoga drugog dekom, želite se jako brinuti za njega. Nova deka – uzaludan trud. Stara deka – vaši pokušaji će vam se isplatiti. Kupujete li deku, očekujte probleme u obitelji.
Demon – Problemi u kućanstvu.
Desert – Sanjate li desert, pomirit ćete se s bliskom osobom s kojom ste već jako dugo posvađani.
Deset – Očekuje vas uživanje u ljubavi.
Detektiv – Čuvajte svoje stvari.
Deterdžent – Morate se suočiti s trenutačnim problemima.
Deva – Vidite li je u snu, u stvarnosti nosite previše obveza, planova i problema na leđima. Ako je deva mršava, očekuju vas manji problemi na poslu. Devina dlaka – čuvajte se zakulisnih igara na radnome mjestu.
Devet – Dobitak i sreća.
Dijabetes – Provjerite svoje zdravlje.
Dijamant – Simbolizira savršenstvo, moć iscjeljivanja i čistoću. Držite li ga u ruci, znači da ćete stradati zbog svoje dobrote i naivnosti. Ako dijamant dobijete od nekog, znači da ćete doživjeti velike počasti. Nađete li dijamant, očekuje vas veliko iznenađenje, a izgubite li ga, učinit ćete veliku pogrešku na poslu.
Dijete – Lijepo dijete u snovima najavljuje sreću i ugodna poznanstva, a bolesno dijete simbol je žalosti. Ako imate djecu u snu, a inače ih nemate, to najavljuje probleme. Vidite li u snu tuđu djecu, to znači da vas očekuje bogatstvo. Mnogo djece u kući obećava uspješne poslove, a sanjanje blizanaca najavljuje velike napore.
Djed – Vidjeti ga u snu znači dug život. Razgovor s njim upućuje na ostavštinu.
Dim – U snovima je simbol taštine, počasti i prolazne sreće. Ako je dim rijedak i vidite kroz njega, to najavljuje da će se vaša komplicirana situacija ubrzo riješiti. Ako je dim gust i crn, znak je dugotrajnih i mučnih svađa. Kašljete li u snu zbog dima, to može biti znak zdravstvenih problema s plućima.
Dinja – Očekuju vas neugodnosti. Jedete li je , bolesnima to znači brzo ozdravljenje, a zdravima da trebaju promijeniti stavove na poslu. Kupujete li dinju, imate lošeg prijatelja.
Dinosaur – Očekuju vas korjenite promjene u stvarnom životu.
Diploma – Vidjeti je u snu znači da gledate svoje sposobnosti i umijeća na koja ste zaboravili ili ste ih potisnuli.
Dirigent – Drugi vam diktiraju.
Div – Ako se u snu pojavljuje dobroćudan div, to najavljuje počasti i darove koje ćete primiti. Borite li se s divom, znači da vas u životu očekuje mir i stabilnost. Ako ste se vi pretvorili u diva, to je upozorenje od opasnosti.
Divokoza – Znak je bogatstva, velike sreće i dobre intuicije.
Divlja guska – Emocionalno ili financijsko odricanje.
Divlja patka – Razočarat ćete se u najbliže ljude.
Divlja svinja – Vidite li je u snu, netko će vam smetati u radu. Ako trči, opasnost vas je zaobišla u stvarnosti. Uloviti je – sreća, a ubiti – avantura.
Divlji zec – Mogući gubitak.
Dizalo – Očekuje vas velika svađa.
Djetelina – I u snovima ima proročansko značenje te je glasnik sreće, velikih dobitaka i lijepih putovanja.
Djevica – Vidjeti je u snu znači da vas očekuje puno sretnih događaja.
Djevojčica – Najavljuje bogat i sretan brak te brojnu djecu.
Djetinjstvo – Simbolizira nevinost i želju da se vratite u razdoblje s manje briga i odgovornosti. S druge strane, taj san znači da neke tjeskobe iz djetinjstva još niste riješili.
Dlaka – Ako ste u snu prekriveni dlakama, to je prema proricanjima znak dobrog zdravlja. Duge dlake na bedrima najavljuju povećanje bogatstva, vrlo tamne dlake na licu simboliziraju nevolju i zlostavljanje.
Dlan – Otvoren prema sanjaču, ostvarit će vam se planovi. Prljavi dlanovi – iskorištavaju vas bliski ljudi.
Dlijeto – Očekuju vas veliki napori.
Dobitak – Sreća u braku.
Dojilja- Neiskrena ljubav.
Dolazak – Dolazak neznanaca u san znak je važnih vijesti koje ćete primiti. Dolazak prijatelja ili obitelji upućuje na prevaru koju ćete razotkriti, a dolazi li vam onaj koga volite, to može biti znak vašega skorog rastanka.
Dolina – Sanjate li praznu dolinu u kojoj se nalazite samo vi, to je znak straha od usamljenosti i nepredvidive budućnosti. Opustošena dolina može simbolizirati ozbiljnije bolesti.
Dom – Snovi o vlastitu domu mogu upućivati na to da se trenutačno osjećate „kod kuće“ u nekom odnosu ili situaciji. No može upućivati i na vaše osnovne potrebe i prioritete. Sanajate li staru obiteljsku kuću znači da želite osnovati obitelj ili ostvariti snove o obitelji. No stara kuća može biti i retrospektiva unutarnjeg „ja“ sanjača. Razmislite i osjećate li se neispunjeno u trenutačnoj situaciji ili su vas uzrujale određene situacije. Ne možete li pronaći put do kuće, izgubili ste vjeru u sebe.
Domjenak – Ako mu nazočite, očekuju vas povlastice i nasljedstvo. A ako je domjenak organizirala neka visokopozicionirana osoba, očekuje vas svađa, osveta ili pobuna.
Domovina – Ići iz domovine znak je gubitka. Vidjeti je simbolizira čežnju.
Donje rublje – Vidjeti sebe u donjem rublju osjećaj je nepoštovanja. Osjećate li se u snu posramljeno jer ste u rublju, skrivate prave osjećaje u stvarnosti. Ako vam je svejedno, spremni ste reći što želite. Ako ne nosite rublje, vaše će tajne možda uskoro biti otkrivene. Netko drugi u rublju najavljuje sramotnu situaciju. Prljavo rublje – ne osjećate se dobro u svojoj koži.
Doručak – Očekuje vas uspjeh.
Dosađivati se – Naporno doći do cilja.
Dozivati – Zaziva li vas netko u snu, to se tumači kao loš znak te poziva na oprez. Ako se u snu doziva nekoga drugog, tad je to upozorenje na neprijatelje oko vas. Zovete li vi nekog u snu, to pokazuje netrpeljivost prema toj osobi.
Dragulj – lako se prema drevnim tumačenjima pojavu dragog kamenja smatralo dobrim znakom za bogatstvo i sreću, danas je on simbol žalosti, nezadovoljstva i tuge koja će nastupiti.
Drama – Očekuje vas spletka koju ćete uspješno riješiti.
Droga – Intrige na poslu.
Drvo – Simbol je plodnosti i bogatstva. Sanjate li drvo bogato granama i lišćem, tad očekujte ugodan posjet. Zapaljeno drvo otkriva mogućnost svađa s bliskim ljudima. Sanjate li drvored, tad strahujete jer su vam mogućnosti ograničene te da ste propustili dobre životne prilike.
Duh – Simbol je opasnosti i nemira. Ako je duh u vašem snu ugodan i bijele boje, tad vas očekuje tužba. Progoni li vas crni duh, to najavljuje tugu, bol i neprilike. Pojava duha nastaje kao rezultat tjeskobe i nezadovoljstva sanjača.
Duhan – Pušite li u snu duhan, to je znak zadovoljstva i mira, a ako sanjate da ne možete prestati pušiti, to je znak vaše slabe volje i neodlučnosti u životnim izazovima. Osjetite li miris duhana u snu, to najavljuje zadovoljstvo i nova prijateljstva.
Dugme – U snu proriče nenadano bogatstvo, uspješan završetak posla i veliku čast.
Dugovi – Sanjate li dugove iz kojih se ne možete izvući, to se smatra dobrim vijestima, a uspijete li smanjiti dugove u snovima, znači da ćete nešto izgubiti.
Dupin – Inače majčinski, ali u snovima najavljuje selidbu ili promjenu partnera.
Dvorac – Vidjeti ga znači da ćete za postignuća primiti pohvalu, nagradu i priznanje. San može upućivati i na želju da pobjegnete od svakodnevnih problema. Živjeti u dvorcu označava jaku potrebu za sigurnošću i zaštitom.
Dvorana – Vidite li plesnu ili sportsku dvoranu, odnosi s okolinom bit će odlični. Gledate li aktivnost u dvorani, živjet ćete dugo. Ako je dvorana prazna, pripremite se na tužne vijesti.
Dvorište – Simbol je obiteljskog života i bračne sreće, a ako je pusto, tad najavljuje velik novčani gubitak.
Dvorska luda – Pripazite s kim se družite jer bi vas mogli ismijavati. Ako ste vi luda, očekuje vas sramota.
 

Džep – Sanjate li da tražite nešto po džepu, ali to nikako ne možete pronaći, to označava prevaru. Ako vam je nešto ispalo iz poderanog džepa, san je simbol iznenadnog dobitka. Prekapate li po džepovima, tad san upućuje na bijedu i siromaštvo.
Džepni nožić – U snu najavljuje ozbiljne obiteljske probleme. Sanjate li da je netko uboden džepnim nožićem, tad je to simbol ljubavnih problema. Ako je džepni nožić otvoren u snu, onda proriče svađu i ljutnju, a ako je zatvoren, partnerovu nevjeru.
Džezva – Vrijeme je da prijeđete s riječi na djela u ljubavnom odnosu.
Džokej – Ako džokej ne jaše, tad je on nositelj loših vijesti. Džokej koji jaše ili se utrkuje ženama proriče veliku ljubav i bračnu sreću, a muškarcima novac i zadovoljstvo poslom.
Džungla – Očekuju vas velike brige.
Đ
Đak – Vidjeti ga simbolizira novac. Vidjeti sebe kao đaka znak je bezbrižnosti.
Đon – Očekuju vas promjene i moguća selidba. Novi đon – obiteljska sreća. Izderan đon – problemi s novcem. Šupalj đon – ogovaranje.
Đurđice – Darovi i sreća u ljubavi.
E
Eiffelov toranj – Simbol je snage, izdržljivosti i dugotrajnosti. Imate čvrste odnose i sigurnost.
Egipat – Sanjati ovu zemlju znak je samoga korijena vaših emocija i spiritualnosti. San vam poručuje da pokušate pojednostavniti osjećaje ili situacije u kojima se nalazite.
Egzorcizam – Vidite li da netko provodi egzorcizam nad nekim drugim ili nad vama, znak je vaše inicijative i pokušaja da uspostavite kontrolu nad trenutačnim situacijama ili odnosom u vašem životu kako bi se vaši planovi ostvarili.
Ekran – Neočekivani darovi.
Ekspedicija – Očekuju vas važne odluke i promjene smjerova u životu.
Eksperimenti – Vaš trud i rad će ipak uroditi plodom.
Ekstaza – Proživjet ćete puno sreće i radosti, prije svega s obitelji i prijateljima.
Električna struja – Očekuje vas uzbuđenje. Ako vas strese struja, neki vaši postupci mogli bi rezultirati katastrofom. No alternativno može značiti i da skupljate energiju.
Električna ograda – Pokušavate se izolirati od ostatka svijeta jer ste ljutiti.
Električna gitara – Snaga i moć vaših strasti koje ste sposobni izraziti.
Eliksir – Plodno poslovno razdoblje.
Enciklopedija – Željni ste znanja i obogaćivanja intelektualnog života.
Epidemija – Brige i zamorni poslovi.
Epilepsija – Upućuje na suspregnute osjećaje. Pokušajte osvijestiti i izraziti svoje emocije.
Erekcija – Želite krenuti u akciju. Ako muškarac sanja ovaj san, podsvjesno se boji impotencije.
Erupcija – Očekuju vas burni događaji.
Eskim – Hladni osjećaji, vaši ili tuđi.
Eutanazija – Spremni ste riješiti se starih osjećaja ili navika.
Evanđelje – Simbol je dobrih savjeta. Pokušajte se sjetiti svega što ste vidjeli ili pročitali u snu jer se tu krije poruka. Može upućivati i na savjete vaše okoline koje biste radije ignorirali.
F
Fakultet – Sanjate li da ste se upisali na fakultet, to simbolizira velik uspjeh, završavanje poslova i dobivanje pohvala od drugih. Ako ste se u snu vratili na fakultet, to može biti znak želje za promjenom u karijeri.
Falus – Simbol obnove i plodnosti. Sanjati vlastiti falus predznak je prolaznoga dobroga financijskog stanja. Ako sanjate ženu s falusom, pokušavate se povezati sa ženskim dijelom psihe.
Fantazija – Svijet fantazije u snu može vas upućivati na ono što vam je doista bitno ili vam pokušava poručiti da pokušate gledati otvorenih očiju na trenutačne situacije u životu.
Fazan – Pojava fazana u snu znak je dobrog zdravlja i muške djece. Ako ga u snu jedete, znači da ćete doživjeti veliku sreću i ostvariti dugogodišnje želje.
Fenjer – Znakovit simbol u snovima otkriva duboka predviđanja spavača. Ako vidite fenjer, tad se trebate čuvati skrivenih neprijatelja, a ako je fenjer ugašen, tad očekujte nepovoljne vijesti. Palite li fenjer ili gledate kako gori, to najavljuje sretne događaje.
Festival – Ako sanjate da se nalazite na festivalu, realizirat ćete ciljeve zbog kojih ćete postati poznati širem krugu ljudi. Može biti i nagovještaj poznanstva ili posvećivanja novom hobiju.
Figura – Vidite li u snovima figuru, to znači da će vas netko pokušati prevariti. Ako je figura od dima ili magle, tad ona najavljuje tužne događaje. Razbijena figura znak je sreće.
Film – Ako u snovima gledate film, to je znak odlaska na put. Glumite li vi u filmu, to je najava pozornosti koju ćete privući.
Fitilj – Netko iz vaše okoline nije iskren.
Flauta – Čujete li u snovima zvuk flaute, tad je to znak velike obiteljske sreće i sklada. Ako vi svirate flautu, tad najavljuje tugu u ljubavi.
Folklor – Susret sa starim prijateljima.
Fontana – Ako je puna vode, znak je velike sreće. Prazna fontana – razočaranje.
Fotelja – Sjedite li u snu u fotelji, san najavljuje neku kroničnu bolest. Ako se ljuljate u fotelji, san najavljuje neku kroničnu bolest. Ako se ljuljate u fotelji, tad će vam se zdravstveno stanje pogoršati.
Fotografije – Gledate li ih u snovima, očekujte susret s nekim koga niste dugo vidjeli. Ako je na fotografiji bivši ljubavnik, to najavljuje veliku sreću.
Frak – Dobre poslovne situacije.
Fratar – Vidjeti ga znači da vas očekuju brojne brige. Razgovarati s njim – netko će odati vaše tajne. Biti fratar – povoljni poslovi.
Frizer – Očekuju vas dobre promjene.
G
Gaćice – Ugledate li u snu svoje gaćice, to upućuje na skandal koji će vam se uskoro dogoditi. Općenito, sanjanje ženskih gaćica znak je nesreća, a muške gaćice donose sramotu. Ako sanjate poderane gaćice, to najavljuje strastvenu avanturu koju ćete doživjeti.
Gađenje – Sanjate li da osjećate gađenje i prezir prema nekom, to odražava stvarne osjećaje koje skrivate.
Galeb – Vidite li u snu galeba, to može biti nagovještaj problema u braku. Ako ste sami, tad su galebovi znak sreće u ljubavi.
Galerija – Posjećujete li galeriju s umjetničkim radovima u snu, očekujte važne vijesti vezane uz vašu budućnost.
Gavran – Čuti ili vidjeti ga kako se glasa najava je tuge. Leti li iznad vaše glave, opasnosti postaju sve veće. Ako leti oko kuće – sprovod. Pucati u gavrana predviđa unosne poslove. Gavran koji priča dobar je znak i najavljuje rješavanje problema, ali isključivo vlastitim snagama. Puno gavrana simbolizira strah. Tjerati gavrana – otkrit ćete prevaru.
Garderoba – Ako je garderoba u snu prazna, tad je ona znak financijskih teškoća i upozorenje da se ne zadužujete. Ako je puna, tad upućuje na velik materijalni uspjeh povezan s poslom.
Genitalije – Sanjanje spolnih organa obično je povezano sa sramom, neugodom i kompleksima. Može biti znak problema u kojima će doći do izražaja vaša nesigurnost.
Glad – Sanjate li da ste gladni, to je znak da ćete se udaljiti od bliskih ljudi, a sanjate li da ne možete jesti, tad je to nagovještaj loših vijesti.
Glava – Imate li u snu veću glavu nego inače, san je znak sreće, darova i uspjeha. Ako vam je glava manja, san otkriva podčinjenost i probleme. Imate li u snu drukčiju glavu, tad je ona znak promjene društvenog statusa, a okrenuta glava najavljuje promjenu mjesta življenja. Dvije glave u snu upozoravaju na zamke pred vama, a ako se u snu nekom odrubljuje glava, proriče smrt ili potpuno ozdravljenje.
Glazba – Ona je simbol stvaranja, a slušanje glazbe u snu najavljuje dobre vijesti i utjehu. Ako u snu skladate glazbu, očekuju vas uspjeh i divljenje drugih.
Glumac – Sanja li muškarac da je glumac, očekuje ga financijski ili emotivni gubitak. Ako žena sanja da je glumica, to joj najavljuje velik uspjeh i sreću.
Gnijezdo – Simbol je braka i obitelji te najavljuje skoro vjenčanje i potomke. Gnijezdo zmija upozorava na svađe s prijateljima i ljubavnikom.
Gnoj – Vrlo pozitivan znak u snovima; najavljuje zaradu, blagostanje i sreću.
Golub – U snovima je simbol plodnosti, bilo duhovne ili materijalne. Bijeli gulub znak je utjehe, sretnih događaja i djece, a šareni golub simbolizira prevare.
Gospodar – Ako sanjate da ste vi gospodar, to je znak zarade, a ako vi služite gospodaru, tad je znak sreće.
Gozba – Ako u snu dolazite na gozbu, tad to upućuje na velik financijski gubitak. Organizirate li vi gozbu, tad je najava velikih uspjeha u poslu i ljubavi.
Grad – Sanjate li velik grad s puno nebodera, to najavljuje uspješne poslove, a uništeni grad znak je velikih gubitaka. Utvrđeni grad je simbol neba i savršenstva.
Graditi – Gradite li u snu ili promatrate druge dok nešto grade, očekuju vas značajne promjene i uspjeh.
Grah – Drugi ljudi će vas kritizirati i ogovarati. Branje graha upozorava na prepreke na koje ćete naići. Ako jedete hrah, to znači da ćete se svađati s bližnjima.
Granica – Prelazite li u snu granicu između država, to znači da ne trebate odustati od svojih namjera jer ćete u njima sigurno uspjeti. Ako samo stojite na granici, ali je ne prelazite, tad je to znak da ste previše neodluči.
Grašak – Vadite li grašak iz mahune, to je znak da ćete otkriti nešto što ima veliko značenje za vas. Grašak koji cvate otkriva uspjehe u poslu, ako sadite grašak, znači da ćete uživati u krugu obitelji, a berete li ga, znak je zarade.
Grlica – Simbol je ljubavi i mira te najavljuje početak nježne ljubavne veze, a onima koji su u vezi najavljuje uplovljavanje u bračnu luku i sreću udvoje.
Grlo – Prema narodnom vjerovanju, grlo u snovima predviđa tugu, opasnost i nemogućnost rješavanja problema. Ako je grlo prerezano, to je znak da će vas netko uvrijediti. Bol u grlu upućuje na sumnju u partnerovu vjernost.
Grm – San o grmlju najavljuje prepreke koje morate svladati da vam se ostvare želje. Skrivate li se iza grmlja, tad ono otkriva opasnost koja vam prijeti, a zeleni grm simbolizira novu ljubav koja će vam biti uzvraćena.
Groblje- Simbol je gubitka i tuge. Posjećujete li groblje, znak je da ćete se oprostiti s nekim. Ako ste vi u grobu, san najavljuje siromaštvo, a ako padnete u grob, tad je znak propasti.
Grožđe – Pojavljuje li se u snu zeleno grožđe, tad upućuje na prolazne svađe, crveno najavljuje ljutnju, a bijelo zaruke. Rezanje grozda znak je rastanka.
Grudi – Okrugle i čvrste grudi znak su veselja, a obješene i naborane siromaštva i bolesti. Grudi pune mlijeka najavljuju trudnoću.
Guska – Simbolizira nevjernog prijatelja i izdaju koju ćete doživjeti.
Gušenje – Upućuje na osjećaje koje potiskujete prema onom tko vas guši.
H
Harfa – Simbol je pomaganja u nevolji, želje za zaštitom i sigurnošću. Ako u snu svira harfa, ona najavljuje sklad i sreću u ljubavnoj vezi.
Haljina – Lijepa haljina najavljuje sreću i blagostanje u životu. Odijevate li haljinu u snu, tad je ona znak novog prijateljstva koje će vam puno značiti. Ako je haljina šarena, doživjet ćete pustolovinu na putovanju, a nova haljina upućuje na novu ljubavnu vezu.
Halucinacija – Sanjate li da je netko drugi ima, to znači da će vam netko blizak imati zdravstvenih problema i vi mu možete pomoći. Ako vi halucinirate, to najavljuje ostvarenje vaših želja i poslovnih prilika.
Harem – Simbol je nezasitnosti i pohlepe. San se pojavljuje kao upozorenje zbog glupih odluka koje će vas uvaliti u nevolju.
Harmonika – Vidite li harmoniku u snu, znači da ćete biti upleteni u ilegalne poslove. Čujete li u snu zvuk harmonike, to je znak tužnih i deprimirajućih događaja. Svirate li harmoniku u snu, to je znak jakih emocija, ali i mukotrpnog rada na ostvarenju ciljeva.
Helikopter – Vozite li se u snu helikopterom, to predviđa neočekivani put. Ako u snu promatrate helikopter kako leti iznad vas, to označava zavist prema uspjehu vaših suradnika i najavljuje nepovoljno razdoblje.
Heroj – Oni su u snovima simbol onih djela koje bismo mi sami voljeli ostvariti u stvarnosti. Ono što naš heroj čini u snu naša je želja.
Hijena – Hijena koja se hrani stvinama znak je bolesti, smrti i gubitka u obitelji.
Himna – Zvukovi himne u snu najavljuju bolest i opasnost. Ako vi pjevate himnu, tad se tumači kao dobar znak ostvarenja zadanih ciljeva i zadovoljstva sobom.
Hipnoza – Sanjate li da vas netko hipnotizira, to znači da će vas u stvarnosti netko pokušati prevariti. Ako vidite druge koji su hipnotizirani, to znači da ste prilično prevrtljivi.
Hipodrom – Vidite li hipodrom u snu, očekujte loš razvoj poslovne situacije i propast poslova.
Hlače – Sanjate li hlače, trebali biste srediti zaostale račune i dugovanja. Ako su vam hlače preduge, dobit ćete novac, a ako su prekratke, izgubit ćete ih. Potrgane hlače simboliziraju darežljivost.
Hlad – Upozorava vas na neiskrene prijatelje i odnose.
Hladnoća – Sanjate li zimu i hladnoću, san ima pozitivno značenje i najavljuje povratak drage osobe u vaš život.
Hodati – Hodanje velikim koracima znak je ostvarenja cilja, a hodate li unatraške, znači da će vas prijatelji razočarati.
Hodnik – U snovima simbolizira životne promjene koje će vam donijeti dobro. Ako u snu hodate mračnim hodnikom, to najavljuje otkrivanje tuđih tajni.
Hodočasnici u snovima predviđaju vam veliku nagradu za vaš naporan rad. Iako ćete se i dalje morati odricati, doživjet ćete velik poslovni uspjeh i s puno više elana obavljati zadatke. Alternativno hodočasnici mogu biti i najava vijesti kojima se niste nadali, ali će vam donijeti veselje, uzbuđenje i moguću ljubav. Idete li sami na hodočašće, to znači da vas očekuje promjenjiva sreća u ljubavi i odnosima s bližnjima.
Homoseksualac – Sanjate li da imate homoseksualne sklonosti, muškarcima je takav san znak pobjede nad protivnicima, a ženama poraz.
Horoskop – Sanjanje horoskopa je dobar znak za one koji vole igre na sreću jer najavljuje dobitke.
Horizont – Simbol je dalekog i nedostižnog cilja, iluzija od kojih biste trebali odustati jer vam samo troše vrijeme.
Hotel – Značenje hotela u snovima je povezano s neizvjesnošću, tjeskobom i opasnošću, a boravak u hotelu upućuje na bolest ili gubitak.
Hram – Prema vjerovanju, vidjeti hram u snu znak je skore smrti prijatelja.
Hrabrost – Ako ste u snovima iznimno hrabri, to je predznak velikih uvreda i razočaranja u ljubavnog partnera.
Hrana. Ona je dobar znak u snovima, vidite li je, uspješno ćete riješiti problem, pripremate li je, to najavljuje potomstvo, a nudite li hranu, to upućuje na vjenčanje.
Hrast – Zeleni hrast upućuje na dobro zdravlje i produljenje života, a hrastova šuma financijski dobitak. Rušite li hrast, to najavljuje skoru smrt u okolini.
Hren – Jedete li ili mirišete hren, to najavljuje svađu s prijateljima.
Hrčak – Snovi o hrčcima tradicionalno se smatraju dobrim znakom koji najavljuje blagostanje.
Hrid – Ako se stijena nalazi u moru, ona je simbol vašeg straha, a ako se penjete na hrid, očekuje vas težak posao koji ćete uspjeti obaviti, makar u to sumnjate.
Hrkanje – Slušate li druge kako hrču, očekuju vas problemi na poslu i svađa u obitelji. Hrčete li vi, to je znak sreće.
Hrvanje – Ako gledate ljude kako se hrvaju, to simbolizira vašu lijenost i pasivnost.
Hvaljenje – Hvalite li vi nekog, to predviđa dobar savjet koji ćete primiti i trebali biste ga poslušati. Ako sami sebe hvalite, tad ćete se naći na meti ogovaranja. Hvali li vas netko drugi, to znači da vas očekuju pohvala i nagrada i u stvarnom životu.
I
Igla – Pronađete li u snu iglu, onda je to nagovještaj loših vijesti koje ćete primiti. Ako žena sanja iglu, otputovat će na dulje vrijeme, a ako je sanja muškarac, tad ga očekuje nesreća. Igla za šivanje simbol je zlobe i spletki, igla za pletenje najavljuje ogovaranje, a magnetska igla kompasa znak je upozorenja na veliku opasnost.
Igra – Ako sanjate da dobivate u igrama na sreću, tad san najavljuje siromaštvo i financijske tegobe, a ako sanjate da gubite, očekujte zaradu u stvarnom životu. Igre na sreću proriču i svađu s partnerom. Kartate li, to je najava prevare i gubitaka. Šah najavljuje svađu, a društvene igre ugodno druženje i dobro zdravlje.
Igračka – Kupujete li igračke, to znači da ćete imati puno briga, a ako ih samo vidite u snu, to najavljuje prinovu u kući. Pospremanje igrački najavljuje teškoće s djetetovim zdravljem.
Igraće karte – Špil karata najava je loših financija zbog neiskrenih suradnika. Različite boje karata donose i različita značenja. Srce tako najavljuje sreću i uspjeh, tref je simbol prijateljstva i radosti, pik bolesti i nesreće, a karo je predznak ogovaranja i nelagode. Sanjate li da kartate, poslovi vam neće biti uspješni. Gledate li druge kako kartaju, čuvajte se tuđe zlobe. Tražiti proricanje iz karata – otkrivanje tajni.
Ikona – Vidite li u snovima svetačke slike, kipove ili slične simbole, to je znak briga, ljutnje i napornih poslova. Ako ikone vješate na zid, to je najava velike časti i sretnog braka. Skidate li ih, to je simbol smrti u kući.
Imanje – Naslijedite li imanje, to je najava sretne ženidbe. Izgubite li u snu imanje, dobit ćete loše vijesti, a prodajete li ga, to je znak da vas netko potkrada.
Incest – Kod muškaraca ovaj san se tumači kao strah od smrti i nedovršenih poslova, a kod žena simbolizira duboku potrebu za ljubavlju i pažnjom.
Indijanac – Simbol je pustolovine i sjedinjenja s prirodom, pa san u kojem se pojavljuje predstavlja pustolovan duh i želju za promjenom sredine.
Inozemstvo – Sanjate li da ste u inozemstvu ili se spremate otići izvan zemlje, znak je neravnoteže i kaosa koji vlada u vašoj trenutačnoj situaciji. San može predstavljati vašu jako potrebu za promjenom okruženja i želju da pobjegnete iz trenutačne situacije u kojoj se nalalzite. Trebaju vam drastične promjene u životu, širenje horizonta ili osjećate potrebu da doživite nov osjećaj duhovnosti.
Insekt – Komarci, buhe i drugi insekti u snovima simbol su loših poslovnih odluka i štete koju oni donose.
Invalid – Ako sanjate da ste vi postali invalid, možete se nadati smirenju koje će nastupiti u vašoj životnoj situaciji. Vidite li invalida, to je predznak nesreće. Ako je netko vama blizak posto invalid, u snu, tad to označava pomoć koju mu morate pružiti da izađe iz problema.
Ismijavanje – San u kojem vas drugi ismijavaju pokazuje da se bojite poniženja i skorog otkrivanja vaših pogrešaka iz prošlosti. Ako vi u snu ismijavate druge, tad to najavljuje neprilike koje će vam se dogoditi zbog prevelike taštine.
Ispit – To je povoljan san koji osigurava uspjeh, osobito ako sanjate da ste položili ispit. Obično se pojavljuje uoči stresnih i velikih događaja u životu poput vjenčanja ili dobivanja novog posla, a simbolizira nedostatak samopouzdanja.
Isplaćivanje – Dajete li u snu nekom novac, tad to najavljuje neugodne rasprave s bližnjima. Ako vama isplaćuju novac, znači da mislite kako vas drugi podcjenjuju.
Ispovijedanje – San u kojem se ispovijedate najavljuje novčane i poslovne neprilike radi vaše nepromišljenosti.
Isprika – Onaj tko vam se u snu ispričava u stvarnosti je neiskren i nije mu stalo do vas. Ako se vi nekom ispričavate, to opisuje želju da popravite odnos koji nema budućnosti.
Izaći – Sanjate li da izlazite iz nekog prostora, san upozorava da su ljudi koji vas okružuju opasni za vas.
Izbori – San se tumači ovisno o spolu; ako ste muškarac, onda izbori simboliziraju zadovoljstvo, a ženama najavljuje brak.
Izdaja – Ako sanjate da su vas izdali, to je odraz sumnje u neku osobu, partnera ili situaciju. To je čest san kad se osjećate nesigurno ili ste suočeni s velikim obvezama. San je i odraz samosažaljenja.
Izgubiti – Sanjate li da ste nešto izgubili, to je najava ugodnih vijesti koje ćete primiti. Izgubite li novac, uskoro ćete primiti dar.
Izmet – Normalan izmet simbolizira dobra događanja, dobitak i radost. Proljev najavljuje bolest nekog u obitelji, a obavljanje velike nižde u krevetu najavljuje mogući razvod.
Izobilje – Sanjate li da imate nečeg u izobilju, znak je da morate očuvati svoje resurse i energiju. Otkriva lažnu sigurnost iza koje stoji bijeda i siromaštvo. Ako se izobilje dijeli sa ženom, najavljuje veliku propast, a ako se dijeli s prijateljem, sreću.
Izvor – U snovima uvijek ima pozitivno značenje; izvor koji se nalazi u kući najavljuje dobitke i časti, a bistar izvor veliku radost i sreću. Ako pijete s izvora, san najavljuje dobro zdravlje i iskorištavanje vlastitih potencijala, a ako crpite izvor, to znači da ćete se uskoro odseliti. Ako je izvor presušio, trebate se čuvati zlonamjernih i neiskrenih ljudi.
J
Jablan – Simbolizira zadovoljstvo i bezbrižnost. Ima negativno značenje ako se njiše jer tad najavljuje tugu i smrt u obitelji.
Jabuka – Jabuke koje rastu na stablu simboliziraju znanje, mudrost, nagradu i veliki napredak. Poruka je i da se više brinete za zdravlje. Jesti jabuku znači sklad, zadovoljstvo i plodnost te u biblijskom smislu seksualne apetite i požudu. Zelena jabuka predstavlja ljubav u cvatu koja se razvija. Trula ili načeta jabuka – ono čemu težite možda se neće ispuniti, a može čak biti i štetno za vas.
Jaglac – Dobitak u igrama na sreću.
Jagoda – San o jagodama najavljuje ozdravljenje bolesnima i dobru zaradu poslovnim ljudima. Ako u snu berete jagode, to znači da će vaš trud biti nagrađen. Crvene jagode simbol su poljubaca i ljubavne sreće, a one trule upozorenje na nesreću.
Jaguar – Ova životinja simbol je snage, a upućuje na bolju organizaciju hitnih poslova.
Jahanje – U snu jahanje konja predstavlja čast i ostvarenje ljubavnih snova. Jašete li magarca, to znači da ćete doživjeti veselje.
Jahta – Ona najavljuje poznanstvo od kojeg ćete u budućnosti imati koristi. Putovanje jahtom najavljuje zdravlje i velik uspjeh.
Jaje – Sanjate li da jedete jaja, to je znak da će se vaš posao poboljšati. Velika jaja predstavljaju veliku zaradu, a razbijena jaja najavljuju prevare i razočaranja u ljubavi. Ako vidite kako kokoš izlegne jaje, to simbolizira rođenje djeteta u kući. Nađete li jaje, to je simbol zaruka.
Janje – Ugledate li ga u snu, znači da ćete doživjeti veliku radost. Ako se janje kolje, tad je ono najava nesreće. Janje na pašnjaku najavljuje sreću u kući.
Jarac – Označava tvrdoglavost i nepovjerenje, pohotu te seksualne slobode. Njegova pojava u snu upozorava na sumnjive poslove kojih se trebate čuvati, osobito ako je crn.
Jarbol – Uspravni jarbol simbolizira ljubavnu sreću, a onaj polomljeni rastanak.
Jasmin – Posjet dragih ljudi.
Jastog – Željeni susret.
Jastreb – Ovaj san najavljuje da se netko želi okoristiti vama. Čuvajte se loših prijatelja.
Jazavac – Nagli dobitak novca.
Javor – Očekuju vas sreća i brak.
Ječam – Proriče plodnost i znak je sreće. Ako uzgajate ječam, to je upozorenje na neiskrene prijatelje.
Jegulja – Ulovite li je u snu, očekujte uspješno dovršen posao, a ako je ne ulovite, bit ćete nesretno zaljubljeni. Jegulja koja pliva donosi mir i ugodu.
Jeka – Ako u snovima čujete jeku, to najavljuje vijesti iz inozemstva, a ako jeka dolazi od vas, tad će vas ogovarati.
Jelen – Sanjati jelena proriče brz uspjeh u obavljanju radnih i kućanskih poslova. Ako u snu ubijete jelena, to najavljuje kako ćete pobijediti neprijatelja. Napada li vas jelen u snu, to upućuje na probleme u vašem braku koji mogu dovesti do rastanka. Jelen s velikim rogovima znak je ljutnje prema partneru. Stado jelena upućuje na to da imate puno dobrih i vrijednih prijatelja. Ako vidite jelene da se pare, možete očekivati potomke u obitelji.
Jelo – U snovima simbolizira napredak na svim poljima. Ako nudite jelo drugima, tad je to znak da će vas dobro prihvatiti u novom društvu, a ako vas je netko pozvao na jelo, tad to najavljuje vjernu i iskrenu ljubav. Jedete li u društvu, to je znak slavlja i bogatstva, a ako promatrate druge kako jedu, to može biti upozorenje na vaše zdravstvene probleme koje trebate hitno riješiti. Ako jedete kruh, to je najava dobrog zdravlja, meso simbolizira zaradu, a voće zadovoljstvo u ljubavi.
Jesen – Sanjati jesen najava je tuge zbog mogućega gubitka voljene osobe (smrt ili rastanak). Ako muškarac sanja tužnu jesen, tad ona može otkriti slabljenje njegove seksualne moći.
Jezero – San o jezeru simbol je mirne i sretne ljubavne veze, a ako je jezero mutno i voda uzburkana, tad je simbol nesuglasica u ljubavi. Ako se odmarate na obali jezera, tad je to najava povoljnog razdoblja koje je ispred vas, a jezero puno riba simbol je bogatstva i udobnog života.
Jezik – San o jeziku znak je upozorenja da trebate paziti na ono što govorite i kome to govorite. Debeo jezik najavljuje dobrotu i dug život, a tanak i šiljat jezik podmuklost. Isplaženi jezik simbol je ogovaranja, a prema starom vjerovanju, ugrizete li se za jezik u snu, to je najava smrti u vašoj okolini.
Jetra – Vidjeti jetra u snu upućuje na gubitak dragocjenosti i bogatstva. Ako je sanjač jako bolestan, može predstavljati i smrt. Jesti jetra znak je patnje i promjena.
Jorgovan – Jorgovan izvan sezone u kojoj cvate simbolizira nadu koja se neće ispuniti. Bijeli jorgovan je znak briga, a jorgovani drugih boja simobliziraju ljubav, bilo da će vam je netko izjaviti ili da ćete biti sretni s partnerom u vezi ili braku.
Jutro – Sanjate li vedro jutro, to je znak da će vam se ispuniti želje, a tmurno jutro je simbol svađa i žalosti u obitelji.
Junak – Imaginaran junak koji rješava sve probleme najavljuje da vam stvari neće polaziti za rukom.
 
K
Kalendar – U snovima se pojavljuje kao simbol vjernosti, postojanosti i nove ljubavi. Kalendar koji nije ispunjen može biti upozorenje da će vas netko pokrasti, a stari kalendar najavljuje spor napredak i teško ostvarivanje ciljeva.
Kamen – Sanjate li da hodate po kamenju, to je upozorenje na opasnosti koje se nalaze na vašem putu. Ako bacate kamenje, uskoro ćete ući u brak. Slažete li kamenje, tad ono najavljuje svađe, a drago kamenje simbolizira sretnu ljubav, zavođenje i dobru zaradu. Sanjate li kamenje, provjerite imate li kamenac u bubregu ili žuči.
Kanarinac – U snovima se kanarinac pojavljuje kao znak novih prijateljstava. Ako kanarinac leti, tad ćete primiti dobre vijesti, ali ako pjeva, tad upozorava na prevare kojih se trebate čuvati.
Kapa – Simbolizira ugodne događaje, putovanja i nova iskustva. Ako stavljate kapu na glavu, tad je to najava velike časti, a ako je skidate, znak je financijskoga gubitka.
Kaput – Nosite li u snu kaput, tad to najavljuje razdoblje obilježeno brigama. Poderani kaput simbolizira rastanke, a prekratki kaput otkriva da vam nedostaje ljubavi.
Karneval – Simbol je promjene i zabave. Ako se na karnevalu dobro zabavljate, to je znak da se ne trebate bojati novih obveza, a ako ste na njemu nesretni, znak je da odluke koje ste donijeli u prošlosti nisu bile ispravne za vas.
Karta – Karte za putovanja upozoravaju što sve morate napraviti da biste postigli cilj. Igraće karte simbol su neuspjeha u poslovima.
Kava – Ispijanje kave u snu najavljuje uspjeh i sreću u ljubavi. Kuhate li kavu, ona je znak dugovječnosti, druženja i ugodnih iznenađenja.
Kavez – Snovi o kavezu upućuju na ljubavne prevare. Prazan kavez simbol je slobode, a ptice u kavezu simbol su spletki i ogovaranja na vaš račun.
Kazalište – Znak je prolaznih i imaginarnih doživljaja, a najavljuje selidbu i nova životna iskustva.
Kazna – Simbolizira loša djela iz prošlosti, a ako dobijete kaznu, to je znak da vas uskoro očekuje sreća. Kažnjavate li vi nekog, to znači da ćete učiniti dobro djelo i pomoći nekome.
Keks – Ako u snovima jedete kekse, očekujte velike poslovne rezultate i dobru zaradu.
Kesten – Sanjate li sirove kestene, to je najava da će se vaše nade ostvariti. Kuhani kesteni proriču druženje s prijateljima, a pečeni s obitelji.
Kip – Kip golog muškarca nagovješćuje dobru tjelesnu formu, a kip gole žene predviđa dobre poslove. Više kipova najavljuje tugu.
Kiša – Padanje blage kiše u snovima znak je dobre zarade. Jaka kiša s tučom označava gubitak i bolest.
Kit – Najavljuje radosne događaje i ljubavnu sreću. Pliva li kit u moru, znak je pomoći koju će vam pružati, a kit izvan mora najava je putoanja.
Klaun – Njegovo pojavljivanje u snovima dobar je znak, nagovješćuje zabavu i ugodno društvo. Ako je klaun nesretan, tad on može upozoravati na prevaru.
Klavir – Proriče obiteljsku sreću i sklad. Ako u snovima kupujete klavir, to znači da ćete živjeti u oskudici. Sviranje klavira proriče svađu s obitelji i prijateljima.
Kliješta – Najavljuju sreću u braku i ljubavi, a ako je san neugodan, tad mogu simbolizirati i dugove.
Klupa – One u snovima predviđaju uspjeh, drvene su znak ispunjenja obećanja, a željezne darove. Klupe u crkvi imaju negativno značenje te proriču nesreću u braku.
Ključ – Ako u snu pronađete ključeve, to znači da ćete riješiti problem koji vas dulje vrijeme muči ili se riješiti neprilika. Ako izgubite ključ, u vašoj će kući doći do velike svađe, a ključ u ruci simbolizira tajnu koju skrivate.
Kljun ptice donosi radosne vijesti i potiče na rad. Ugledate li u snovima ptičji kljun, to znači da ćete uspješno završiti posao koji ste počeli. Vidite li samo kljun, ali ne i pticu, to znači da ćete primiti dobru vijest. Sanjate li čovjeka s kljunom, trebate se čuvati zlih ljudi i pritajenih neprijatelja. Vidite li krila ptice, to najavljuje dugi put na koji ćete otići. Imate li vi krila, ali vam se ona slome u letu, trebate biti oprezniji s financijama i pametnije ulagati novac.
Kobasica – Pojavljuje li se u vešim snovima, to je znak da ćete se naći sa starim prijateljima. Sušena kobasica simbol je strasti, a kuhana siromaštva.
Kocka – Znak je promjenjive sreće, a brojevi na kocki otkrivaju pravo značenje sna. Jedinica znači prevaru, dvojka bogatstvo, trojka iznenađenje, četvorka smetnje, petica pustolovinu, šestica gubitak, sedmica skandal, osam kaznu, devet brak, deset krštenje, jedanaest smrt, a dvanaest pismo.
Kokoš – Kokoš s jajima simbol je plodnosti i uspjeha, a pilići uz kokoš najavljuju skladan brak i lijepu obitelj. Ako sanjate da vas napadaju kokoši, to je upozorenje da biste mogli biti lažno optuženi za nešto. Čujete li kokodakanje, to je znak da će vas osoba od povjerenja izdati.
Kolijevka – Ako je u njoj dijete, znak je plodnosti, a ako je prazna, simbolizira skori brak.
Koncert – San o koncertu otkriva ugodu i potiče na bavljenje hobijima.
Konj – Bijeli konj donosi sreću, konj koji stiže izdaleka najava je vijesti, crni konj donosi nevolju, lijepi konj simbol je dobroga bračnog druga, a pasti s konja znak je neuspjeha na poslu.
Kopriva – Sanjate li je, loš je znak te upozorava na laži, prevare i razočaranja. Ako vas opeče, tad najavljuje iznenadnu sreću.
Kos – Čuti pjev kosa simbol je ogovaranja i kletve.
Kosa – Predviđanje sna ovisi o boji i izgledu kose. Plava kosa ima pozitivno značenje, proriče sreću i vjernost, crna i kovrčava najavljuje tugu, smeđa opće zadovoljstvo, a sijeda brige. Duga kosa proriče bogatstvo i sreću u snu žene, a u snu muškarca laž i preljub. Zamršena kosa proriče bolest i teške svađe. Šišanje kose najavljuje emocionalni gubitak.
Kosti – Vidite li kosti u snu, to znači da ćete biti žalosni i uplašeni. Puno kostiju najavljuje tugovanje cijele obitelji. Ako skupljate kosti, to je znak štedljivosti i bogatstva.
Košara – Povezuje se s dolaskom bebe u obitelj ili skorog začeća. Košara s voćem simbol je ljubavnog užitka, a prazna najavljuje usamljenost.
Kovčeg – Ako je kovčeg u vašem snu pun, tad najavljuje korisna putovanja, a ako je prazan, siromaštvo i lutanje.
Koza – Najčešće ima negativno značenje u snovima. Koza na pašnjaku predstavlja vaše neprijatelje, klanje koze najava je siromaštva, a koze koje se tuku proriču svađe u obitelji.
Krađa – Sanjate li da vi kradete, to vam proriče sigurnost i preseljenje, a ako vas optuže za krađu, dobit ćete dobre vijesti. Ako vas netko potkrada, znači da ćete pronaći nešto što ste mislili da ste izgubili.
Krevet – Sanajate li da ste sami u krevetu, to je upozorenje na opasnost. Ako je krevet lijep i udoban, dobit ćete novac, a neuredan krevet simbolizira vaše tajne koje će se otkriti. Bračni krevet najavljuje sreću i vjernost.
Krila - Vidite li krila ptice, to najavljuje dugi put na koji ćete otići. Imate li vi krila, ali vam se ona slome u letu, trebate biti oprezniji s financijama i pametnije ulagati novac.
Križ – U snu je simbol žalovanja. Ako se nalazi na podu, donosi kraj brigama, a ako je na cesti, najavljuje dobru vijest.
Krokodil – Simbolizira neprijateljstvo te probleme s policijom i vlastima.
Krov – Sjedite li na njemu ili stojite, najavljuje zadovoljstvo. Ako s njega padnete, čut ćete loše vijesti, a ako krov gori, doživjet ćete uspjeh u poslu.
Kruh – Bijeli kruh najavljuje radost, a crni brigu. Jedete li kruh u snu, to je simbol blagostanja i uspjeha.
Krv – Prolivena krv proriče pohlepu, krvave ruke miješanje u tuđe poslove, a ako vi krvarite, teškoće sa zdravljem.
Kuća – Ako je sanjate, znak je da ćete povećati imovinu.
Kupka – Simbolizira otpuštanje starih ideja, stavova, loših osjećaja i oprost.
L
Labirint – Lutanje labirintom znači da se morate čuvati lažnih prijatelja, a ulazak u labirint s djevojkom simbolizira sreću. San u kojem vidite labirint upozorava na sumnjive poslove, a izlazak iz njega znak je da ćete svladati prepreke.
Labud – Vidjeti labuda simbolizira sreću i ljubav, a crni labud znači nemir i svađu. Labud koji pjeva znak je smrti.
Ladica – Otvorena ladica najavljuje dobar posao, a zatvorena je simbol neuspjeha na poslovnom planu.
Laganje – Laganje u snu upućuje na probleme, a laganje partneru na veliku sramotu. Slušati lašca znak je novog prijateljstva, a vidjeti ga sreća u poslu.
Lanac – Zlatni lanci najavljuju vjenčanje, a željezni usamljenu starost. Sanjati da ste okovani simbol je nemoći u poslovnog neuspjeha, a nositi lanac znak je oskudice. Držati lance u rukama najavljuje gubitak i životnu promjenu.
Lastavica – Sanjate li je, simbol je sreće, a doleti li vam u kuću, očekuju vas dobre vijesti. Lastavica u gnijezdu najavljuju vesele vijesti, a u one u letu znak su da vam se netko miješa u brak.
Lav – Sanjate li lava, znak je uspjeha, a više lavova najavljuje nesreću. Lav u bijegu simbol je podsmijeha, a rika lava opasnosti. Sanjate li da ste ga ubili, mogli biste steći velik ugled. Lav u kavezu znak je pobjede nad neprijateljima.
Lavež – Vidjeti psa koji laje donosi dobre vijesti, a ne vidjeti ga loše. Zavijanje psa u snu najavljuje smrt.
Led – Sanjate li led, očekuju vas brige, a jesti ga najavljuje kajanje. Kližete li u snu, znak je novčanoga gubitka, a propadanje pod led da će vas prevariti jako dobar prijatelj.
Lepeza – Držite li lepezu, ljubav vam neće biti uzvraćena, a izgubite li je, povrijedit će vas bliski ljudi. Mahanje lepezom znak je neuzvraćenog prijateljstva.
Leptir – Vidjeti leptira znak je sreće koju prati nesreća. Leptir u letu simbol je nestalne ljubavi, a lov na njega znak je kratkotrajne sreće.
Letjeti – Letenje u snu je simbol sreće, a let iznad nepoznatog mjesta upućuje na putovanja. Strah od letenja je strah od uspjeha.
Liječnik – Vidjeti liječnika upućuje na zlo, a biti liječnik na sreću. Posjet liječniku simbolizira bolest.
Lijek – Piti lijek upućuje na novčani gubitak, a baciti lijek znak je neuspjeha na poslovnom planu.
Lijes – je simbol pozitivnih životnih promjena i dobitaka
Lijes u snovima najavljuje nasljedstvo, a vidjeti sebe u lijesu znak je dobrih promjena. Ako se molite iznad nečijeg lijesa, san upućuje na tugu i bol, a vidite li unutrašnjost lijesa, očekuju vas zanimljive vijesti. Sanjate li kako nosite lijes, krenut ćete novim životnim putem, a ako ga zatvarate, vaša će osveta uspijeti. Lijes u kojem leži mladenka simbol je vjernosti, a leži li u njemu dijete, san simbolizira bol.
Limun – Limun simbolizira prevaru, a jesti ga znači pobjedu nad nedaćama. Ako ga cijedite, čeka vas gubitak.
Lisica – Vidjeti lisicu, pazite se neprijatelja, pokušavati je pripitomiti naznaka je partnerove nevjere.
Livada – Sanjati nepokošenu livadu znak je sreće, a pokošenu simbol neprilika na poslu. Livada u cvatu najavljuje ljubav, a zelena livada susret s vama dragim ljudima.
Lopov – Vidjeti lopova kako ulazi u kuću simbol je novčane sigurnosti, a biti lopov najavljuje ljubav i sreću. Ako vas lopov napadne, očekuju vas obiteljske svađe, a uhvatite li ga, riješit ćete brige.
Lopta – Lopta u snu znak je da vas netko obmanjuje, a igrate li se njome, čeka vas siromaštvo. Bacanje lopte najavljuje veliku svađu.
Lov – Sudjelujete li u lovu, očekuje vas poslovni uspjeh, a pozove li vas tko u lov, očekuje vas uspjeh u igrama na sreću. Vratiti se iz lova s plijenom simbol je blagostanja, a vratite li se bez plijena, očekuju vas neugodnosti.
Loza – Loza puna plodova u snu je simbol plodnosti, a bez plodova znak je tuge. Ako u snu odrežete lozu, čeka vas obiteljska sreća, a sadite li je, trebate promijeniti životni put.
Lubanja – Vidite li lubanju očekuje vas uspjeh, no smrskana lubanja proriče zabrinutost. I gubitak.
Lubenica – Sanjati lubenicu znači neostvarene ljubavne želje, a jedete li je u snu, ljubavni brodolom.
Ludnica – Ludnica je u snu simbol loše obiteljske sreće, a prolazite li kroz ludnicu, čeka vas novčani dobitak.
Luđak – Biti luđak najavljuje sreću i dugovječnost, a vidjeti luđaka simbol je poslovnog uspjeha. Razgovarate li u snu s luđakom, pazite se prevare.
Luk (oružje) – Vidjeti luk upućuje na tugu, a odapinjete li u snu strijelu, to je znak utjehe. Gađate li lukom, upućuje na vjeru u vlastite sposobnosti.
Luk (povrće) – Ako u snu vidite luk, čeka vas ljutnja, a jedete li ga, upućuje na otkrivanje opasnih tajni. Mirišete li luk, očekuju vas sukobi s prijateljima, članovima obitelji, ali i rastava.
Luka – Sanjate li luku, očekuje vas putovanje, a ulazite li u luku, razdoblje sreće. Vidite li u luci puno brodova, očekuju vas vesele vijesti.
Lutka – Vidite li u snovima lutku, mogli biste pretrpjeti veliki financijski gubitak. Igra lutkom u snu upućuje na sretan obiteljski život, a lutka koja govori upućuje na lažne prijatelje.
Lutrija – Ako u snu vidite brojeve, čeka vas dobitak, a preokrenuti brojevi simboliziraju gubitak.
LJ
Ljekarna – Sanjate li ljekarnu, očekuje vas bolest ili neuspjeh na poslovnom planu. Rad u ljekarni simbol je dobre zarade, a kupujete li lijekove, vaša bi nesigurnost uskoro mogla nestati.
Ljepilo – San o ljepilu simbolizira nesuglasice u ljubavi, a držite li ljepilo, mogli biste povjerovati sumnivim ljudima. Ako u snu padnete u ljepilo, izgubit ćete sudski spor.
Ljepota – Vidite li sebe lijepim u snu, čeka vas ljubavna sreća. Sanjate li ljepoticu, to je znak sretne budućnosti, a lijepa odjeća simbol je štete.
Ljestve – Ljestve su u snovima simbol veselja i sreće, a penjete li se njima, očekuje vas napredak, no silazite li – pred vama su nesreća i bankrot.
Lješnjak – Jedete li u snu lješnjake, stiže vam neočekivana pomoć, a tražite li ih, očekuje vas svađa sa susjedima. Čistite li ih u snu, riješit ćete se briga.
Ljeto – Sanjate li ljeto, mogli biste u prijateljstvu pronaći ljubav. Ako ljeti hodate u zimskoj odjeći, očekuje vas neuspjeh na poslovnom planu.
Ljiljan – Vidite li u snu ljiljan, znači da vas okružuju pravi prijatelji, a vidjeti ljiljan izvan sezone simobl je smrti i neuspjeha. Ako sanjate kako nosite ljiljane, pred vama je razdoblje velike sreće.
Ljubav – snovi o ljubavi simboliziraju poslovni iuspjeh i usamljenost
Ljubav u snovima upućuje na usamljenost i stalnu želju za društvom. Uzvraćena ljubav simbol je opasne prevare na poslu, a odbijena ljubav najavljuje poslovni uspjeh. Ako vama netko izjavi ljubav, pred vama je veliko razočaranje, no izjavite li vi ljubav nekomu, znači da vas taj isti čovjek ne podnosi. Sanjate li da vodite ljubav, očekuju vas unosni poslovi, a zaljubite li se u koga, očekuje vas sreća.
Ljubavnici – San o sretnim ljubavnicima najavljuje poraz, a vidite li ljubavnicu, znak je da vas netko ogovara. Spavate li s ljubavnicom, ispunit će vam se želja, a sanjate li da imate ljubavnika, pred vama je sretno razdoblje u životu.
Ljubičica – Sanjati ljubičice simbol je sreće, a ako ih berete, očekuje vas veselje u obitelji. Darovane ljubičice simboliziraju bračnu ponudi.
Ljubljenje – Ljubljenje s prijateljem simbol je sreće, a ljubljenje s mužem ili ženom znak je svađe u kući. Ako sanjate da se ljubite s neprijateljem, pomirit ćete se s prijateljem. Gledate li druge kako se ljube, očekuje vas velika tuga.
Ljubomora – Ako sanjate da ste ljubomorni, klonite se nepromišljenosti u poslu. Snovi o ljubomori simbol su ranjivosti i straha od intimnosti.
Ljudi – Ljudi koji vam prilaze simboliziraju suze, a oni koji odlaze zadovoljstvo. Žalosni ljudi najavljuju neuspjeh na poslu, a zli ljudi velike brige.
Ljudožder – Ako u snovima sanjate ljudoždera, prijeti vam velika zloba ljudi iz vaše okoline.
Ljuska – San o ljusci simbol je blagostanja, a ljuska od jajeta upućuje na svađu.
Ljutnja – Ako ste ljutiti, očekuje vas svađa, vidite li ljutitog čovjeka, dobit ćete dar.
M
Mač – Vidite li mač u snu, netko će vas prevariti, a držite li ga, očekuje vas uspjeh. Daruju li vam mač, postat ćete izuzetno moćni, a uništite li ga, čeka vas sramota. Vidjeti nekog da uništava mač simbol je smrti, a izgubiti ga znak je siromaštva. Ozlijedite li se mačem, čeka vas lagodan život, a ozlijedite li koga, slijede vam uvrede i osveta.
Mačka – Simbolizira lažne prijatelje. Crna mačka upućuje na opasnost, a bijela je znak prevare. Ogrebe li vas mačka, čekaju vas novčani problemi, a vidite li mačku s mačićima, imat ćete veliku obitelj.
Madež – San u kojem imate madež na ruci najavljuje dobrog supružnika, a onaj na vratu simbol je poslovnog neuspjeha. Ako se madež nalazi na grudima, imat ćete puno djece, a nalazi li se na čelu, pred vama je nesreća.
Magarac – U snu simbolizira svađu i neugodnosti, a čujete li ga, očekuje vas novčani gubitak. Vidjeti magarca kako se rita upućuje na otkaz, a slijedi li vas, znak je da vas netko ogovara. Ubiti ga upućuje na katastrofu.
Magla – Sanjate li da ste se izgubili u magli, san upućuje na smrt. Gusta magla simbolizira psihičku bolest, a rijetka da ne niste trebali slušati tuđe savjete.
Mahanje – Simbolizira putovanje, a maše li vam netko, to je znak da ćete se rastati od voljenih ljudi.
Mahovina – Vidjeti mahovinu u snovima najava je ljubavnih problema, no zato vas na poslu čeka novčani dobitak.
Mahunarke – Snovi o mahunarkama upućuju na obiteljske probleme.
Majka – Vidjeti i živjeti s majkom simbol je sreće. Gledati kako majka umire najavljuje brige, a svađanje s njom znak je nesreće. Sanjate li da ste majka, to proriče nježnost i rješavanje tuđih birga.
Majmun – Simbolizira laži i svađe, a ako ga držite za ruku, upućuje na prijevaru. Ako vidite majmuna u kući, pazite se neiskrenih prijatelja.
Malina – Sanjati maline upućuje na zaradu, a jesti ih veliku tugu.
Manekenka – Vidjeti manekenku u snu simbol je obiteljskih svađa.
Maramica – Snovi u kojima vidite maramicu najavljuju posjet, a izgubite li je, čeka vas dobitak. Kupovanje maramice simbolizira neugodnosti i bolest.
Marelica – Simbol su sreće i zadovoljstva, a sušene su znak nervoze i boli. Stablo bez plodova simbolizia uspjeh, a ako se savije upućuje na oprez.
Marioneta – U snovima simbolizira emocionalnu nestabilnost, a ako pleše, najavljuje veliku zaradu i odličan posao.
Marmelada – Simbolizira zadovoljstvo, brak i dugovječnost, a jesti je u ženskom društvu najavljuje dobru zaradu.
Marširati – Bez ikakva povoda proriče smrt, a marširanje unatrag upućuje na patnju. Marširanje kamenjem simbol je velikog bogatstva.
Maska – Vidite li maskirane ljude, čeka vas bogatstvo, a nosite li je, bit ćete uspješni na poslu. Prepoznate li partnera pod maskama – čeka vas ljubav.
Maslac – Jedete li maslac u snu, očekuje vas svađa s prijateljima, a kupujete li ga, rođenje ili ugodno razdoblje.
Maslina – Stablo masline simbolizira mir i slobodu, a plodovi su znak uspjeha i ljubavi. Jedenje maslina upućuje na dobitak, a branje na ugodan doživljaj.
Med – Vidjeti med u snu simbol je podmuklosti i razočaranja, a jedete li ga, očekuju vas putovanja i poslovni uspjeh.
Medalja – Sanjate li da ste dobili medalju, čeka vas ljubav, a nosite li je, ostvarit ćete uspjeh na poslovnom planu.
Medvjed – Vidite li u snovima medvjeda, očekuje vas dobitak u igrama na sreću. Napada li vas medvjed, netko vas proganja, a ako pleše, očekuju vas loše vijesti. Mrtav medvjed znak je zarade.
Meso – Proriče zdravlje i veselje, a jedete li sirovo meso, očekuju vas bolesti i ljubavni krah. Ako gledate kako se kuha, čeka vas nasljedstvo, a pripremate li ga, slijedi vam novčani gubitak. Kupujete li meso, očekuje vas pomoć prijatelja.
Metak – Vidjeti metak, znak je neuspjeha, a ako vas pogodi, onda upućuje na bolesti i opasnosti.
Metla – Sanjate li metlu, to je znak da vas ogovaraju prijatelji, a metete li kuću, pred vama je poslovni uspjeh. Gledate li kako drugi metu, čeka vas svađa.
Milostinja – Tražite li milostinju u snu, očekuju vas teškoće, a dajete li je, znak je da vas netko ogovara.
Miris – Snovi o neugodnim mirisima simbol su bolesti, a o ugodnim zdravlja. Osjetite li nečiji ugodan miris, pred vama su nova prijateljstva, a ako se širi neugodan miris, prijateljstvo će puknuti.
Miš – Simbolizira neprijatelje, a napadne li vas, očekuju vas teškoće. Vidite li više miševa, očekuje vas strastvena ljubav, a ako miš bježi, pazite se kradljivca u obitelji. Ako lovite miša, očekuje vas uspjeh, a ubijete li ga, znak je da ćete ostvariti svoje ciljeve.
Mjesec – Vidite li u snovima puni Mjesec, prijete vam prevare, a ako je Mjesec na zalasku, čeka vas bolest. Sanjate li dva Mjeseca, pred vama su napredovanje i uspjeh, a ako je Mjesec zagasit, očekuju vas ljubavne prepreke.
Mladenka ili mlada u snovima upućuje na bolesti, osobito ako je riječ o mladoj djevojci, a starija mladenka najavljuje nevolje. Ako mladenku sanja slobodna žena ili muškarac, uskoro bi i sami mogli stati pred oltar, a ako sanjaju ljudi koji su već u braku, to je znak sreće u ljubavnom i obiteljskom životu. Snovi o mladenki koja umire simbolziraju da ćete se u životu dvaput vjenčati. Sanjati mladenku najavljuje vjenčanje onog tko je sanja.
Mladost – Sanjate li da ste mladi, to upućuje da su vaši strahovi neutemeljeni, a vidite li sebe kao pomlađenog čovjeka, očekuje vas zadovoljstvo.
Mlijeko – Piti mlijeko simbol je dobra zdravlja, a proliti ga, novčanoga gubitka. Željeti mlijeko koje ne možete piti upućuje na kajanje.
Mokraća – Piti mokraću simbolizira ozdravljenje, a mokrite li po zidu, pred vama je težak posao. Mokrenje u krevetu najavljuje teško rješive probleme.
Molitva – Ako sanjate kako se molite, primit ćete dobre vijesti, a čujete li druge kako se mole, postat ćete moćni.
More – Mirno je more simbol poslovnog uspjeha, a nemirno najavljuje bol, gubitak i nesreću. Ploviti morem upućuje na bogatstvo, a ronjenje prije buđenja brzo rješavanje problema.
Most – Prelazite li u snu most, čekaju vas sreća i uspjeh. Hodanje mostom simbol je zabranjene ljubavi, a rušenje znak da vas očekuju nezgode.
Mrak – Ako sanjate da ste u mraku, to upućuje na bolest, a izlazite li iz njega čekaju vas bolja vremena. Spotaknete li se u mraku, čeka vas nova ljubav.
Mravi – Predznak su teškog ali uspješnog posla. Mravi koji napadaju namještaj predviđaju skoro rođenje djeteta, a mravi na vašem tijelu upućuju na smrtonosnu bolest ili nepokretnost.
Mreža – Vidjeti mrežu u snovima znak je lošeg zdravlja, a ribarska mreža najavljuje dobar posao i zaradu. Ako u snu bacate mrežu, uplest ćete se u sumnjive poslove, a zapletete li se u nju, očekuje vas ljubav. Šivanje mreže simbolizira veselje i unutarnji mir.
Mrlja – Sanjate li da u snovima vidite mrlju, očekuju vas problemi i tuga. Mrlje na odjeći simboliziraju velike brige, a njihovo čišćenje znak je da ćete se izvući iz problema. Ako sanjate da ste vi zamrljani, netko vas ogovara.
Mršavost – Sanjate li da ste mršavi, čekaju vas neprilike i nezaposlenost. Ako mršavite zbog ljubavnih problema, očekuju vas bračna sreća i puno djece.
Muha – Simbolizira sitne svađe i neprilike, a ako je pokušate uhvatiti, čeka vas siromaštvo zbog nepažnje. Muha na hrani upozorava na opasnost.
Mulj – Upućuje na bijedu i bolesti, posebno ako ste njime prikriveni, a ako ga vadite iz rijeke, onda znači plodnost.
Munja – Vidjeti udarac munje upućuje na progon, a pogodi li vas munja, sretno ćete stići do cilja.
Muškarac – U snovima donosi sreću, a ako je gol, strahove. Ubijanje jednog je nesreća, a više njih najava strasti.
N
Nada – Ako se u snovima nadate, uskoro vas očekuje novčani gubitak.
Nadbiskup – U snovima najavljuje prijateljevu smrt, a razgovarate li s njim prijeti vam teška bolest.
Nagrada – Vidite li u snovima nagradu, netko će vam podvaliti, a ako je primite, očekuje vas uspjeh u poslu. Dajete li vi komu nagradu, to je znak da se trebate paziti dvoličnih ljudi.
Nakit – Simbolizira novčane probleme i taštinu, pa tako kupovanje nakita znači dugove, a izgubljeni nakit znak je gubitka. Ako vam netko daruje nakit, čekaju vas mnoge kušnje.
Nakovanj – Sanjati nakovanj simbolizira bogatstvo, a kovati na njemu najavljuje novo prijateljstvo. Razbiti nakovanj upućuje na veliku nesreću u kući.
Namještaj – Stari namještaj najavljuje ljubavne jade, a skupocjeni da će vas kazniti zbog taštine. Namještaj koji vam se sviđa upućuje na napredovanje, a onaj koji vam se ne sviđa na nesreću. Premještanje namještaja znači smrt.
Naočale – Nosite li naočale u snovima, čeka vas duboka starost, a ako ih vidite, dobit ćete pohvale. Kupujete li naočale, trebate biti oprezni, a razbijete li ih, očekuje vas nesreća.
Napadaj – Napadaj kašlja najavljuje obiteljsko ogovaranje i odavanje tajni, a napadaj ludila znači da ćete dobiti zasluženu nagradu.
Naprstak – Simbolizira nezaposlenost i bolest, a ako je zlatan, očekuje vas nasljedstvo.
Naprtnjača – Školske naprtnjače upućuju na uznemiravanje, a vojničke na nečiju bezobraznost i neobzirnost.
Napuštanje – Sanjate li da vas je tko napustio, san otkriva pravo prijateljstvo. Napuštate li dom, očekuje vas zarada, a ako napustite supružnika, to je znak ljubavi. Napuste li vas rođaci ili vi napustite njih, mogla bi vam se dogoditi nezgoda. Napušta li žena kuću, riječ je o simbolu sreće i zabave.
Naranča – Ako vidite naranču u snu, dobit ćete bračnu ponudu, a dajete li je, čeka vas bogat brak. Kupujete li ih, ljubav vam neće biti uzvraćena.
Narcis – Cvijet narcisa u snovima poruka je da vas ljubavni partner vara.
Narukvica – Sanjate li da vam je netko darovao narukvicu, čeka vas sreća, a darujete li je, očekuje vas vjenčanje. Vidite li narukvicu u snu, znak je napretka, a nosite li je, smiješi vam se ljubav.
Nasilje – Ako ste u snovima svjedok nasilja, primit ćete poziv koji vas neće razveseliti, a ako ste vi žrtva nasilja, uskoro vas očekuje veliko veselje.
Naslonjač – U snovima znači da vas okolina ne shvaća. Stari naslonjač simbolizira bolesti, a novi ugled. Slomi li se naslonjač, to najavljuje nadu.
Nasljeldstvo je dobar znak ako ga dobijete od stranca. Nasljedstvo u snovima upućuje upravo na suprotno – na siromaštvo, bolest i neiskrene prijatelje. Ako sanjate da ste vi nasljednik, očekuje vas neugodan događaj, a želite li se odreći nasljedstva, pred vama je siromaštvo. Sanjate li da ste prokockali sve što ste naslijedili, takav san upućuje da vam se netko blizak želi osvetiti. Međutim, ako nasljedstvo dobijete od stranca, san vam najavljuje uspjeh na poslovnom planu.
Naušnice – Vidite li u snu naušnice, okrivit će vas za tuđe pogreške, a pronađete li ih, čeka vas velika sreća. Gubitak naušnica simbol je ljutnje, a nosite li ih, vaša će tajna biti otkrivena.
Nebo – Simbolizira sreću, a ako je vedro, najavljuje uspjeh i zajedništvo. Oblačno nebo simbol je prepreka, a crveno siromaštva i rata. Nebo puno zvijezda proriče nasljedstvo i potomstvo, a tamno nebo znak je opasnosti.
Nemoć – Ako ste u snu vi nemoćni, očekuje vas uspjeh na poslovnom planu, a vidite li nemoćna čovjeka, pazite na dostojanstvo u problemima.
Neposlušnost – Sanjate li da ste neposlušni, budite posebno oprezni u donošenju važnih odluka.
Neprijatelj – Razgovarate li u snu s neprijateljem, očekuje vas prevara. No ako u snu pobijedite neprijatelja, čekaju vas gubitak i natjecanje. Pobijedi li vas neprijatelj, čekaju vas zapreke, a zarobi li vas, velika sramota. Igranje s neprijateljem najavljuje veći novčani dobitak.
Nepristrojnost – Ako ste u snu nepristojni, dobit ćete posao koji ste jako dugo priželjkivali.
Nered – U snovima nered simbolizira prijatelje koji se prema vama jako loše ponašaju.
Nesreća – Ako ste svjedok nesreće, trebate biti oprezni u poslu, a ako vi doživite nesreću, očekuje vas sreća. Pomažete li unesrećeniku u snu, prevarit će vas blizak prijatelj.
Nesvjestica – Onesvijestite li se u snu, to je znak da nećete dobiti očekivano nasljedstvo. Sanjate li da tko drugi pada u nesvijest, u pomoć će vam priskočiti vama nepoznati ljudi.
Neuspjeh – U snu ima suprotno značenje. Ako sanjate da ste neuspješni, bit ćete jako dobra zdravlja.
Nevidljiv – Ako sanjate da ste nevidljivi, puni ste neipunjenih želja. Sanjate li što nevidljivo, očekuju vas poslovi koji će vas jako zbuniti i uznemiriti.
Nevinost – Sanjate li da ste izgubili nevinost, pred vama je velika sramota.
Nevrijeme – Nađete li se u snu usred nevremena, pred vama su prevare, a gledate li nevrijeme, očekuje vas sramota, ali i ogovaranje.
Neznanac – Sanjati neznanca, osobito tamnokosog, simbol je uspjeha na poslovnom planu. Za muškarce san o neznanki može simbolizirati buduću mladenku.
Nijem – Sanjate li da ste nijemi, san proriče obiteljske probleme. Ako sanjate nijemog čovjeka ili ste se našli u njegovu društvu, očekuje vas bolest.
Ništica – Pišete li u snu ništicu, san najavljuje da ćete u rješavanju problema biti neodlučni ili ravnodušni.
Nit – Sanjate li nit, pred vama je nedokučiva tajna. Prerežete li nit u snu, očekuju vas spletke. Zlatna nit simbolizira uspjeh koji ste postigli nezakonito, a srebrna otkrivanje spletki.
Noć – Šećete li u snu noću, to simbolizira neiskrene prijatelje, a zvjezdana noć simbol je zadovoljstva. Svijetla noć najavljuje uspjeh i ispunjenje svih planova, a mračna razdor u obitelji i neizvjesnu budućnost.
Noga – Zdrave noge simbol su sreće i putovanja, a ružne najavljuju nova prijateljstva. Otečene ili odrezane noge upozoravaju na nesreću ili prijateljevu bolest. Drvena noga simbol je nemoći, a pranje nogu najavljuje bolest ili nesreću.
Nogomet – Igrate li u snu nogomet, očekuje vas nezadovoljsvo u poslu, a gledate li druge kako igraju, san upućuje na to da vas netko koči u vašoj karijeri.
Noj – Snovi o nojevima imaju pozitivno značenje, a upućuju na bogatstvo, sretan brak i putovanje.
Nokti – Sanjate li da imate duže nokte nego što ih zapravo imate, očekuje vas dobra zarada, a ako u snovima imate kraće nokte, san upućuje na gubitak i svađe. Slomljeni nokti najavljuju smrt, siromaštvo i tugu, a izgrizeni ili odrezani obiteljse svađe. Šareni nokti simbol su zarade, a oštećeni teškog posla.
Nos – Ako u snovima vidite nos, previše vjerujete ljudima, a ako sanjate da nemate nos, čeka vas smrt. Krvav nos simbol je nevjere, veliki snage i bogatstva, a malen tuge u obitelji ili smrti.
Nosorog – Najavljuje dobru zaradu i ljubavni neuspjeh. Napadne li vas nosorog, čeka vas nesreća, a vidite li ga mrtvog, izgubit ćete kontakt s rođacima.
Novac u snovima simbolizira zaradu i brak. Zlatni novac najavljuje štednju, a srebrni siromaštvo. Brojite li novac, očekuje vas zarada, a skupljate li ga ili držite u rukama, čeka vas gubitak, izgubiti novac upućuje na novčane probleme, ali i ljubavni uspjeh. Plaćanje novcem najavljuje rođenje djeteta, krivotvorenje je simbol sramote, a jedete li ga, pred vama su bijes i gubitak. Vidite li druge kako jedu novac, čeka vas nešto lijepo. Plaćanje novcem najavljuje dijete, krivotvorenje i sramotu.
Novčanik – Pun novčanik znači gubitak novca, a prazan da ćete pronaći novac. Gubitak novčanika najavljuje neprilike.
Novine – Čitate li novine u snu, pred vama je poslovni uspjeh, a bacite li ih ili uništite, očekuju vas laži.
Novorođenče – Vidite li novorođenče u snu, znak je da vašu obitelj prati sreća, a nosite li ga, čeka vas bogatstvo.
Novost – San da ste primili novost najavljuje vijesti koje stižu iz daleka.
Nož- Krvav nož simbol je opasnosti, a hrđav upućuje na ogovaranje.
NJ
Njakanje – Čujete li u snovima njakanje magarca, san vam poručuje da često precjenjujete svoje sposobnosti.
Njedra – Sanjate li njedra, očekuje vas dobitak na lutriji ili drugim igrama na sreću.
Njega – Njegujete li u snu bolesnika, san upućuje na to da će se sav vaš trud na kraju isplatiti.
Njegovateljica – Njeguje li majka u snu dijete, čeka vas sreća u obiteljskom životu. Ako u snu vi imate ulogu njegovateljice, pred vama je brak s bogatim i zgodnim muškarcem.
Nježnost – Sanjate li da ste u snovima nježni prema drugima, očekuju vas velika tuga i usamljenost ili problemi i neugodnosti.
Njihalo – Sanjate li njihalo, san vas upozorava na svađe i ogovaranja.
Njihaljka – Ako se u snovima njišete na njihaljci, očekuju vas svađe s bliskim ljudima.
Njihati se – Sanjate li kako se u snu njišete, očekuju vas dobre vijesti. Ako vas je netko njihao, pred vama su veseli trenuci u dobru društvu. Njišete li vi koga u snu, san vas upozorava da previše vjerujete ljudima koje ste tek upoznali.
Njiva – Ako u snovima vidite njivu, očekuje vas uspjeh u kući. Zelena njiva simbolizira sreću, a zapuštena prevaru. Njiva pod korovom upozorava da za vas nema brze i lake zarade, a uzorana njiva znak je da trebate biti oprezniji ako želite uspjeti. Radite li u snovima na njivi, pred vama je veselje, a gledate li samo kako drugi rade, očekuje vas velika sramota.
Njušiti – Ako ste u snovima nanjušili nepoznat ili miris koji ne možete odrediti, očekuju vas problemi u ljubavnoj vezi. No ako je miris u snu ugodan, pred vama su nova prijateljstva.
Njuška – Vidite li u snu njušku, san vas upozorava da vas netko želi osramotiti. Ako u snu vi imate njušku, to je znak da se ne trebate bojati novih poslova, a ako je ima tko drugi, san upućuje da ste previše povjerljivi prema ljudima. Njuška vašeg kućnog ljubimca u snovima najavljuje nepozvane goste.
Njuškanje – Ako u snu vi njuškate, provjerite tko su vam zaista prijatelji, a vidite li koga kako njuška, pred vama su teška vremena i nevolje. Čuti njuškanje u snu simbol je neizvjesne budućnosti koja je pred vama.
O
Obavijest – Sanjate li obavijest na zidu, očekuje vas prevara. Poderete li je, pred vama su tuga i bol, a čitate li obavijest, očekuju vas nesuglasice s kolegama. Postavljate li je sami, očekuje vas nesretan slučaj.
Obitelj – roditelji znače dobre vijesti, a ako su bolesni, upućuju na ucjenu. Svađate li se s obitelji, očekuje vas kazna. Ako se u snovima obitej povećava, očekuju vas novi planovi. Smrt člana obitelji simbolizira samostalnost i napredak.
Oblak – Bijeli oblaci najavljuju napredak, a crni bijes i nerazumijevanje. Crvenkasti oblaci simbol su propasti, a oblaci visoko na nebu najavljuju putovanje ili povratak ljudi koji su dugo izbivali.
Obraz – Rumeni obrazi simboliziraju zdravlje i najavljuju uspjeh, a mršavi i blijedi znače obiteljske probleme.
Obrok – Ako sanjate obrok, očekuje vas zarada, a jedete li u snu sami, pred vama je siromaštvo. Jedete li u velikom društvu, simbolizira rasipnost.
Obrve – Sanjate li obrve, očekuje vas bogatstvo. Guste obrve simboliziraju sreću i veselje, crne novčani dobitak, a svijetle poštenje. Bojite li u snu obrve, san najavljuje sreću, a otpadnu li vam očekuje vas opasnost.
Ocat – Ako u snu pijete ocat, pred vama su sukobi u obitelji, a prolijevate li ga, san upozorava da negdje niste dobrodošli. Crni ocat simbolizira sukobe, a bijeli nezadovoljstvo i propast.
Ocean – Vidite li u snu ocean, očekuje vas putovanje, a zaljubljenima najavljuje brak.
Odijelo – Novo odijelo proriče dobro zdravlje, a šareno svađe s prijateljima i rođacima. Prljavo odijelo simbolizira sramotu, a ako ga perete, čeka vas patnja. Odijelo koje gori znak je svađa.
Odjeća – Ako u snu nosite bijelu odjeću, očekuju va nerpilike, crna proriče smrt, crvena simbolizira slobodu, a šarena bolest. Dugačka odjeća upozorava da će vas netko napustiti, a uska znači da ste izgubili dobar glas.
Odmor – San o odmoru upozorava da će se posao vrlo sporo razvijati.
Oglas – Poderete li u snu oglas, očekuje vas krađa, a lijepite li ga, pred vama je neočekivano priznanje.
Ogledalo u snovima upozorava na prevare i intrige kojih se treba čuvati. Sanjate li da vidite svoj odraz u ogledalu, pred vama su propast braka, ogovaranje i neprilike. Slomljeno ogledalo simbolizira tugu i bolest, a ako ga razbijete, to je znak da ne prepoznajete vlastite pogreške. Ogledate li se u jezeru, san upozorava na vašu smrt ili smrt nekog od članova obitelji. Zrcala u snovima općenito upozoravaju na brigu o zdravlju.
Ognjište – Simbolizira sreću, a ako je plamen jak, upućuje na selidbu. Ugašeno ognjište simbol je neugodnosti, a pokušate li ga upaliti, znak je rasipnosti.
Ograda – Simbol je problema, a uništena ograda znači rasipništvo.
Ogrebotina – Od mačke znači nelagodu, a ogrebotina od drugih životinja podmirenje dugova.
Oglica – Sanjate li da imate ogrlicu, očekuje vas bogatstvo. Zlatna ogrlica upućuje na poslovni uspjeh, a ako ste je pronašli, onda znači razočaranje. Dijamantna ogrlica najavljuje velik gubitak, a biserna nesuglasice i suze.
Oklada – San o okladi upozorava na patnju, a prihvatite li je, čuvajte se pogrešnih proračuna. Sanjate li da ste dobili okladu, pred vama je uspjeh.
Oko – Zdrave oči upućuju na poslovni uspjeh, a bolesne na tugu i bolest. Krmeljave oči najavljuju zločin i novčeni gubitak. Sanjate li da ste izgubili oko, očekuje vas nasljedstvo, ali i smrt u obitelji, a san u kojem ste izgubili oba oka proriče veliko bogatstvo. Ako sanjate da su vam oči na stražnjoj strani glave, očekuje vas pomoć.
Oltar – Vidite li u snu oltar, pred vama su sretna veza i sreća. Kleknete li pred oltarom, ostvarit će vam se želje, a gradite li ga, pred vama je uspjeh.
Opasnost – Sanjati da ste u opasnosti znak je uspjeha, a izbjegnuti je najavljuje nesreću.
Opeći se – Ako ste se u snu opekli, očekuju vas pomirenje s ljudima s kojim ste posvađani te sreća u emocionalnoj vezi.
Oporuka – Sanjate li vlastitu oporuku, očekuje vas nesreća, a tuđa najavljuje veselje i nasljedstvo.
Oprostiti – San u kojem opraštate ima negativno značenje, a oprostite li suparniku, pred vama je prevara.
Orah – Ako sanjate stablo oraha, očekuju vas sukobi, a plodovi simboliziraju napredovanje i zadovoljstvo. Branje oraha proriče gubitak i nevjeru, a skidate li im ljusku, očekuje vas ogovaranje. Skriveni orasi najavljuju vraćanje skrivenog blaga ili nasljedstva.
Orao – Snovi o orlu simboliziraju uspjeh, a podiže li se u nebo, očekuje vas ljubavna sreća. Sanjate li da ste ga ulovili, pred vama je tuga, a ako ga ubijete, očekuje vas velika šteta.
Ormar – Ormar najavljuje zaruke, brak i bogatstvo. Ako ga kupujete, očekuju vas veselje, a prazan ormar i nered upućuju na bračnu prevaru.
Oružje – San u kojem imate oružje proriče svađe, a dobijete li ga, očekuje vas slava. Izrađivanje simbolizira ozdravljenje, a držanje u rukama uspjeh.
Osa – Ubod ose u snu upućuje na klevetu, a ako je ubijete, čeka vas sreća.
Otac – Snovi u kojima je otac živ proriču sreću, a oni u kojima je mrtav tugu i zabrinutost.
Otrov – Sanjati otrov najavljuje siromaštvo, a ako vas u snovima truje prijatelj, san vam donosi bogaćenje.
P
Pad – Snovi o padanju simboliziraju sramotu i nesreću. Ako sanjate da padate s prozora, očekuje vas novčani gubitak, padate li na stubama, pred vama je gubitak nasljedstva, a pad s ograde znači bolest. Vidite li u snu druge kako padaju, san upućuje na vašu prednost u odnosu na njih.
Pakao – U snovima je simbol nesreće i rastave. Ako sanjate da ste izašli iz pakla, san znači da uspješno svladavate sve prepreke. A ako ste susreli mrtve duše, pred vama su bolesti i kajanje.
Paket – Sanjate li da ste primili paket, očekuje vas zarada. Ako u paketu ima novca, pred vama su novčani gubici, a ako je paket prazan, san donosi loše vijesti.
Palac – Snovi o palcu najavljuju lagodan život bez zabrinutosti. Posjeklina na palcu znači bolest ili smrt bliskih ljudi.
Palača – Ako u snovima vidite palaču, očekuju vas ogovaranje, nezahvalnost i bolest. Sanjate li da ste vi vlasnik palače, san upozorava na zavist, a ako je uništite, očekuje vas gubitak ugleda. Izlazak iz palače upućuje na nevolje, a gradnja simbolizira oholost.
Palež – Vidite li u snovima palež, san upozorava na nezgode i svađe, a ako zapalite čovjeka, očekuje vas bolest. Sanjate li da ste zapalili sebe, pred vama je opasnost.
Pamuk – U snu znači obiteljske i poslovne probleme, a ako ga sanjate u obliku vate, to znači da vam prijete laži i prevare.
Papa – U snovima donosi zdravlje, veselje u obitelji i sretnu starost.
Papar – Sanjate li papar, očekuje vas nesigurnost, a jedete li ga u snu, uskoro biste se mogli naći u ljubavnoj avanturi ili dobiti dijete.
Papiga – Ako u snovima vidite papigu, san upozorava na nepoštenoga ljubavnog partnera. Papiga koja govori upućuje na otkrivanje tajni i ogovaranje.
Papir – U snovnima znači nemir, a onaj u boji donosi dobre vijesti. Oslikani upućuje na prevaru, a ako se na njemu piše, na prekid veze. Leti li papir zrakom, očekuje vas razočaranje.
Papuče – Ako u snu nosite papuče, imat ćete uspješan brak. Uništene papuče simbol su bračne svađe, a ako ih ukrašavate, znače opće zadovoljstvo.
Para – Okružuje li vas u snu para, san upozorava na lažne prijatelje.
Paraliza – Sanjate li da ste paralizirani, očekuju vas siromaštvo i nesreća.
Parenje – Ako u snu vidite životinje kako se pare, pred vama je iznenadan poziv na putovanje.
Parfem u snovima najavljuje dobre vijesti, zaradu, priznanje i zadovoljstvo, osobito ako sanjate da vam ga je tko darovao ili ste ga vi komu darovali. Ugodan miris simbolizira dobro zdravlje, a neugodan bolest. Sanjate li da ste se namirisali, san simbolizira ponos i domišljatost te upozorava na nevjeru i želju za dominacijom. Ako vas netko drugi u snu miriše, onda san upućuje na poštovanje i prijateljstvo. Snovi o parfemu simboliziraju radost, zaradu i zadovoljstvo.
Park – Sanjate li da šećete parkom, očekuje vas dijete, a uređujete li ga, pred vama su sretan brak i nasljedstvo. Park bez lišća i cvijeća znači da se bojite gubitka voljenih ljudi. Ako u snu vidite vrtlara, očekuje vas sreća u obitelji.
Partner – Miluje li vas partner u snu, uskoro ćete steći iskrene prijatelje, a ako je dodir neugodan, prijeti vam prijateljeva izdaja. Ples s partnerom najavljuje vjenčanje, a pratnerova smrt sretan brak. Partner koji trči simbolizira smrt, a svađa s partnerom najavljuje svađu i u zbilji.
Pas – Sanjate li nježnog psa, pred vama su prevare, a maše li pas repom, san upućuje na lažne prijatelje. Ako je pas u snu bijesan, san simbolizira strah i bol. Pas koji je svadljiv upućuje na ogovaranje, a bijeli simbolizira prave prijatelje i sreću. Crni pas u snovima znak je prevare i lažnih prijatelja, a napušteni svađe. Ako pas u snu laje ili grize, očekuju vas bolest, prevara i nepravda, a ako vam pas trga odjeću, pred vama je uspjeh. San u kojem se igrate sa psom označava sreću, a igra s više pasa simbolizira škrtos.
Patka – Sanjati patku kako pliva, znak je prevare i ogovaranja, a ako je u snu ubijete, prijeti vam smrt. Patka s pačićima simbolizira sreću, a izgubljeno pače bolest i tugu.
Puteljak – Ako sanjate da ste vi patuljak, čeka vas sreća, a vidite li ga u snu, planovi će vam se izjaloviti.
Pauk – U snovima je loš znak, a simbolizira svađu, prevaru i novčani gubitak, osobito ako ga držite u ruci. Ubiti pauka znak je novčanog gubitka, a jedete li ga u snu, očekuje vas propast.
Paun – Raširenog repa najavljuje sreću u ljubavi, a skupljenog repa zlo.
Pčela – Sanjati pčelu znači ljubav, sreću i zdravlje. Jedna pčela najavljuje vjenčanje i djecu, a roj sreću u ljubavi. Ako vas pčela ubode ili je vi ubijete, pred vama su nesreća, gubitak i šteta.
Peć – Ako sanjate usijanu peć, očekuju vas sreća i uspjeh, a ugašena peć simbol je siromaštva. Skrivate li se iza nje, san upućuje na grižnju savjesti, a ako ste se opekli, na nesigurnost u sebe.
Pero – Sanjate li bijelo pero, pred vama je bogatstvo, crno simbolizira suze, žuto borbu, a zeleno nevolje. Ako u snu vididte da perje leti, ostvarit će vam se želje, a okitite li se njime, očekuje vas putovanje. Jedete li u snu perje, pred vama je velika tuga.
Pijanac – Ako sanjate da ste pijani, očekuje vas sramota, a ako od pijanstva povraćate, čekaju vas krađa i gubitak.
Pijesak – Ako se u snu igrate ili jedete pijesak, očekuje vas nesigurnost.
Pijetao – Kukurikanje pijetla u snu proriče sreću, a ako ga vidite s kokošima, čeka vas ljubavna sreća. Pijetao koji nese jaja simbolizira zaradu, a jedete li ga, pred vama su neugodnost i žalost.
Pismo – Primiti pismo u snu znak je poslovne prevare, a izgubiti ga, sreće u ljubavi. Otvorite li pismo, očekuje vas selidba, a pišete li ga, obveze.
Pištolj – Pucanje u snu najavljuje opasnost, a pištolj je znak moralne propasti.
Pjevati – Ako u snu pjevate, čeka vas sreća, a slušate li druge kako pjevaju, imat ćete siguran posao. Molite li koga da pjeva, proriče sretnu starost.
Plakati – Sanjate li da plačete u snu, pred vama je razdoblje veselja.
Planina – Ako se u snu penjete na planinu, čeka vas slava, a silazak najavljuje odustajanje od obveza.
Plas – Ples u snovima najavljuje bolest, a vidite li druge kako plešu, očekuje vas poslovni uspjeh.
Plivati – Plivate li u čistoj vodi, čeka vas ljubav, a u prljavoj, teškoće. Vidite li druge kako plivaju, očekuje ozdravljenje.
Pobačaj – U snu najavljuje oslobođenje i strah bez ikakva razloga.
Pogreb u snovima ima dvostruko značenje, simbolizira nesreću i klevetu, ali i poslovni uspjeh, nasljedstvo te sreću u obitelji. Ako sanjate da ste vi pokopani ili ste pali u grobnicu, san upozorava na nesreću i spletke. Pogreb bliskih ljudi znači bolest i teškoće, a nepoznatih radost. San u kojem plačete na pogrebu upozorava da će umrijeti netko vama blizak, a vidite li u snu pogreb, pred vama su veliki i neočekivani troškovi. Pogreb najavljuje troškove, a vlastiti pogreb znači spletke.
Policajac – U snu simbolizira nevolje.
Poljubac – Ljubiti nekog u snu proriče gubitak, a poljubac u lice znak je nevjere. Ljubite li oženjenog čovjeka, čeka vas svađa, a ljubite li zemlju, poniženje.
Pomoć – Ako kome u snu vi pomažete, čekaju vas nesreća i neuspjeh u poslu, a pomažu li vama, čeka vas putovanje.
Poniženje – Sanjate li da su vas ponizili, steći ćete prijatelja, a ako ste vi koga ponizili, pred vama su neprijatelji.
Poplava – Vidjeti poplavu u snu simbol je svađa i nesreće, a biti dio poplave, nesreća će zadesiti vama bliske ljude.
Porođaj – Roditi muško dijete znak je problema, a žensko simbol braka i veselja.
Posjet – Ako vam u snu netko dolazi u posjet, čeka vas tuga, a posjećujete li vi koga, očekuje vas svađa.
Potres – Sanjati potres znači nesreću, a jak potres simbolizira bolest.
Požar – Vidjeti i paliti požar u snu znak je sreće u ljubavi, a gasite li ga, čeka vas uspjeh na poslovnom planu.
Preljub – Počiniti preljub i biti prevaren znači blagostanje i obilje sreće.
Prsten – Vidjeti i darovati prsten najavljuje vjenčanje, a dobiti ga ljubav. Slomiti ili izgubiti prsten znak je kraja veze.
Ptica – U snu su znak ljubavne sreće, a jato je simbol smrti i opasnosti.
Put – Znak je bolesti, a putujete li s prijateljima, netko vas ogovara.
R
Računati – Ako sanjate kako računate, pred vama je financijski uspjeh. Računate li puno, to znači škrtost, a računanje bez rezultata simbolizira izgubljeno nasljedstvo.
Raditi – Sanjate li kako radite, očekuju vas uspjeh i sretna obitelj. Radite li samo desnom rukom, pred vama je sreća, a rad lijevom rukom simbolizira siromaštvo. Gledate li u snu druge kako rade, očekuje vas neuspjeh.
Rak – U snovima simbolizira svađu i rastavu, osobito ako je crven. Vidite li parenje rakova, očekuje vas bol.
Rana – Sanjate li da vas je tko ranio nožem, očekuje vas napad ili operacija. Rani li vas u snu netko poznat, dobit ćete nasljedstvo, no učini li to netko nepoznat, pred vama su problemi. Rana na rukama simbolizira neuspjeh na poslu, rana na leđima nasilnu smrt, a rana na prsima simbol je prednosti. Ranite li vi koga u snu, očekuje vas tuga.
Raspravljati – Ako u snu raspravljate s nekim, čeka vas pobjeda, a vidite li žene kako raspravljaju, očekuje vas patnja. Muškarci u raspravi simbol su ljubomore i prevare.
Rat – Snovi o ratu proriču obiteljske prgobleme, prekid veze ili gubitak posla.
Ravnica – Sanjate li zelenu ravnicu, očekuje vas sretan brak ili nasljedstvo. Pusta ravnica simbolizira siromaštvo, a prekrita truplima označava propast.
Razbojnik – Napadne li vas u snu razbojnik, očekuje vas sreća, a sanjati ga najavljuje ucjenu. Ako ste u snu povezani s razbojnikom, očekuje vas gubitak djeteta, ljubavi ili sreće, a ako ga ubijete, pred vama je nasljedstvo.
Rebro – San o slomljenom rebru proriče bračne svađe, a široka rebra označavaju obiteljsku sreću. Ako u snu rođaku slomite rebra, čeka vas poslovni uspjeh.
Redovnik – Vidite li u snu redovnika, san upozorava da će netko otkriti vaše tajne. San u kojem ste vi redovnik označava veliku strast.
Rep – ako sanjate da imate rep, netko će vas lažno optužiti. Vidite li rep u snu, čeka vas sramota, a ako vam ga odrežu, prijatelji će vas napustiti.
Riba – Loviti i jesti veliku ribu znači uspjeh, a mala riba simbolizira bolest. Mrtve ribe znak su razočaranja, a vidite li druge kako love ribe, imat ćete bolesnu djecu. Mala riba u ustima velike najavljuje trudnoću.
Rijeka – Bistra rijeka simbolizira zdravlje i sreću, a mutna brige. Ako sanjate da plivate, očekuje vas uspjeh, a padnete li u rijeku, pred vama su svađe i nesporazumi s drugim ljudima.
Riža – U snu ima pozitivno značenje. Ako sanjate da je jedete, čekaju vas blagostanje i dugovječnost, a kuhate li rižu, očekuje vas ozdravljenje. Kupovanje riže znači bogaćenje, a branje sreću.
Rob – Ako sanjate da ste rob, osjetit ćete nasilje, a posjedujete li u snu roba, očekuju vas gubici.
Roda – Snovi o rodama najavljuju sretan brak i veliku obitelj, a mrtva roda znak je da ste izbjegli nesreću. Leti li u snu roda prema vama, netko će vas pokrasti.
Roditelji – U snu najavljuju dugovječnost, a ako umru, pred vama su svađe i obiteljske nesreće.
Rođenje – Sanjate li rođenje djeteta, čeka vas sreća, a ako vidite kako se koti životinja, očekuje vas siromaštvo.
Rogovi – U snu označavaju ljubavni neuspjeh. Ako u snu vidite rogove na nekom, čeka vas šteta, a ako ih vidite na sebi, očekuju vas prevara i svađa.
Rosa – Snovi o rosi donose blagostanje i plodnost, a hodate li po rosi, očekuje vas sreća unatoč početnim nedaćama.
Rov – Sanjate li rov, san vas upozorava da će netko otkriti vašu tajnu.
Rubin – Vidite li u snu rubin, to najavljuje posve neočekivane darove.
Rublje – Rasprostirete li rublje za sušenje, očekuje vas selidba. Bijelo rublje najavljuje vjenčanje, a prljavo svađe.
Ručnik – Ako u snu vidite ručnik, prijeti vam bolest, a ako se njime brišete, na poslovnom planu vas očekuju sukobi.
Rudnik – San o rudniku upozorava da trebate malo bolje iskoristiti slobodno vrijeme, a rudnik ugljena najavljuje bogat brak.
Ruka – Slomljene ili odsječene ruke u snu donose smrt prijatelja. Dlakave ruke najavljuju rođenje djeteta, a savijene obiteljske probleme. Prljave ruke simboliziraju bijedu, a snažne ozdravljenje.
Rukavica – Snovi o rukavicama simboliziraju zaštitu, a ako ih bacite, onda upućuju na izazov. Stare rukavice označavaju razočaranje u prijatelje.
Rupa – Sanjate li da imate rupu na odjeći, san upozorava da se krećete u neprimjerenom društvu. Vidite li u snu rupu, očekuje vas gubitak, a padnete li u nju, pred vama je velika žalost.
Ruševine u snovima povezuju se s novčanim dobicima ili gubicima. Ako u snovima vidite ruševine, san vas upozorava da bez ikakvog razloga strahujete od gubitka novca. Živite li u ruševinama, očekuje vas bogatstvo, a hodate li u snu među njima, pretrpjet ćete novčani gubitak. Propadnete li među ruševine, znači da vaši osjećaji neće biti uzvraćeni, a ako su one u snu zatrpane, san vam najavljuje mirnu starost.
Ružan – Ako sanjate da ste ružni, očekuje vas nesretan ljubavni život, ali i novčani dobitak. Vidite li ružne ljude, san upozorava na bračnu nevjeru i partnera koji će vas napustiti.
S
Sablast – U snovima simbolizira razočaranje, lažne prijatelje i neuzvraćenu ljubav. Ako je vidite u bijelom, onda označava iskušenje.
Sag – Sanjate li sag, očekuje vas sreća u ljubavi, brak i djeca. Ako se u snu valjate po sagu, to upućuje na moguće ludilo.
Salata – Ako u snovima vidite salatu, čeka vas bolest, a jedete li je, pred vama je nesreća. Berete li u snu salatu, to je najava tuge i depresije.
Samostan – U snovima označava napredovanje i blagostanje.
Samoubojica – Sanjate li kako ste počinili samoubojstvo, očekuje vas bol, a vidite li samoubojicu, primit ćete vijesti.
San – Sanjati da sanjate upućuje na to da vam se netko ruga ili obmanjuje.
Sanduk – Drveni sanduk u snovima proriče poslovni uspjeh, a bakreni upućuje na ogovaranje. Prazan sanduk je simbol siromaštva, a pun bogatstva. Sanjate li otvoren sanduk, očekuje vas prevara, a nosite li ga, pred vama su teškoće.
Sat – Snovi u kojima sat radi imaju pozitivno značenje, a oni u kojim ne kuca, kasni ili ide naprijed negativno značenje. Čujete li sat sa zvonika, očekuje vas brak ili poslovni uspjeh.
Savjet – Ako u snu tražite savjet liječnika, čekaju vas bolest i smrt, a dijelite li ga, pred vama je prekid veze. Savjetovanje s odvjetnikom u snu simbol je štete.
Selo – Vidite li u snu selo, očekuje vas miran obiteljski život, a sanjate li da živite na selu, pred vama su novčane teškoće. Spaljeno selo označava gubitak poštovanja i dostojanstva.
Sidro – Sanjate li sidro, očekuje vas stabilnost u ljubavi, a ako je slomljeno, san upozorava na teškoće koje dolaze.
Sijeno – Ugodna mirisa proriče nesreću, neugodna bezosjećajnost, a ako je u balama, donosi uspjeh.
Sir – Ako je sir u vašim snovima svjež, očekuju vas sukobi i prevara, a ako je pokvaren, pred vama je bolest. Režete li sir u snu, čeka vas operacija, a jedete li ga, netko će vas naljutiti.
Siromaštvo – U snovima simbolizira blagostanje, ljubav i sreću u obitelji.
Skandal – Ako u snovima izazovete skandal, očekuje vas neočekivano nasljedstvo.
Sklonište – Najavljuje mnoge probleme, a ako sanjate da tražite sklonište da se sakrijete od nevremena, očekuju vas nevolje. Ako ste u snu pronašli sklonište, san vas upozorava na bijedu i patnje.
Skrivati – Ako u snu skrivate nešto, vaše će tajne biti otkrivene. Skrivate li se u snu, ali vas na kraju otkriju, netko će vas prevariti.
Sladoled – U snovima upućuje na usamljenost. Jedete li sladoled, čeka vas dobitak, pravite li ga, uplest ćete se u spletke.
Slap – Proriče sretan brak.
Slavuj – Ako u snovima vidite ili čujete slavuja kako pjeva, čekaju vas sreća i dobra veza. No ako ga ulovite, uskoro vas u obitelji očekuje sretan događaj.
Slijepac – San u kojem vidite slijepca simbolizira lažnog prijatelja. Ako u snu vi oslijepite, čekaju vas prevare, sudski sporovi i smrt bliskog rođaka. Sanjate li da ste slijepi od rođenja, trebate biti oprezniji, a pratite li slijepca mogli biste se razboljeti na putovanju.
Slika – Ako sanjate sliku vedrih boja, očekuje vas ljubav, a tamne nijanse simboliziraju nevjeru i nesreću. Vidite li u snu više slika, imat ćete puno djece, a ako je slika stara, ostvarit ćete uspjeh na poslovnom planu.
Slon – Sanjate li slona, pred vama je opasnost, a jašete li ga, prijeti vam bolest. Hranite li slona u snu, obogatit ćete se na tuđi račun.
Smeće – Vidite li smeće u snu, prijeti vam bolest, a ako ste u njega pali, netko će vas prevariti. Ne gadi li vam se smeće, očekuje vas novčani dobitak.
Smokva – Sanjate li kako jedete smokve sa stabla, čeka vas ljubavna sreća. Jedete li smokve u snu, to upozorava na rasipnost. Smokve su inače simbol sreće, ali ako rastu izvan sezone, donose bol i nesreću.
Smršavjeti – Ako sanjate da ste jako mršavi, imat ćete pravne probleme.
Smrt u snovima simbolizira bogatstvo, sretan brak i zavist drugih ljudi. Sanjate li da umirete, netko će vas razočarati, ako umirete od zadobivenih ozljeda, pred vama je patnja, a ako se utapate, imat ćete dug život. Mrtvo dijete simbolizira uspjeh i zaradu, a mrtvi prijatelji ili rođaci znak su rođenja, zarade i braka u obitelji. Ako u snu vidite istog čovjeka kako umire dvaput, san najavljuje smrt imenjaka ili bliskog rođaka. Mrtvi prijatelji najavljuju rođenje, a smrt sanjača razočaranje.
Snijeg – U snovima simbolizira tugu i probleme. Ako u snu dirate snijeg, čeka vas nemir, a igrate li se njime, prijete vam svađe na poslu. Vidite li kako pada, san upozorava na bolest, a jedete li ga, očekuju vas neuspjeh na poslu i lažna zadovoljstva. Snijeg ljeti proriče sreću.
Soba – Sanjate li da ste u sobi, očekuje vas život u inozemstvu. Svježe obojena soba predstavlja opasnost, a nove tapete su znak poslovnog uspjeha.
Sokol – Ako sanjate sokola u letu, primit ćete dobre vijesti, a držite li ga u ruci, dobit ćete nečije poštovanje. Jede li soko plijen, prijeti vam gubitak.
Sol – U snovima simbolizira nesreću. Jedete li je u snu, čekaju vas krađa i teškoće. Ako drobite sol, pred vama je ozdravljenje, a prosipate li je, očekuju vas sukobi i svađe.
Sova – Vidite li u snu sovu, prijeti vam bolest, a čujete li njezin huk, očekuje vas smrt bliskih ljudi.
Spasiti – Ako u snu spašavate nekog, želite biti prihvaćeni, a gledate li spašavanje, prijeti vam bolest.
Spavati – Sanjate li da spavate na ulici ili groblju, očekuju vas poslovni neuspjeh i smrt. Ako spavate s lijepom ženom, pred vama je prevara, a ako spavate s muškarcem, čeka vas samoća. Sanjate li da spavate sa sestrom, očekuje vas putovanje, a s majkom posao.
Spolni organi – U snovima simboliziraju bogaćenje, a ako su veći, najavljuju rođenje. Manji spolni organi znak su bolesti, a kastracija je simbol smrti.
Sramota – Ako vas netko osramoti u snu, vašu će obitelj zadesiti bolest.
Srce – U snovima najavljuje žrtvu, a ako je raskomadano, napuštanje. Srce koje pati znak je bolesti, a ako je veće od uobičajenog, predviđa uspjeh i sreću.
Sreća – Donosi zabrinutost.
Stablo – Zeleno stablo u snovima znak je poslovnog puta, a bogato plodovima, sreća u obitelji. Osušeno stablo znači bolest, a stablo koje gori je gubitak. Rušite li stablo u snu, čeka vas bolest.
Staklo – Znak je bolesti i bračnih problema. Razbijeno staklo simbol je smrti supružnika i neuspjeha u poslu. Čista su stakla znak gostoprimstva, a mutna upućuju na to da vas lažno optužuju.
Starac – Ako ste u snu vi starac, živjet ćete u obilju, a ako se starac pomlađuje, čeka vas financijska propast.
Stol – Očekuje vas obiteljska sreća. Postavljen stol, ali bez hrane, otkriva vašu bezosjećajnost. Sjedate li za stol jesti – očekuju vas radost i blagostanje.
Stranac – Razgovarate li sa strancem, čeka vas sreća, a ako ga prihvatite, pred vama je ljubav.
Stube – Vidite li ih u snu, čekaju vas brige, a penjete li se njima, pomirit ćete se s nekim s kime ste posvađani.
Sud – Simbol teškoća i upletanje prijatelja uvaš ljubavni život.
Suze – Sanjate li suze, očekuju vas sreća, uspjeh i napredovanje.
Svađa – Upućuje na bračnu sreću, a ako svjedočite svađi, čeka vas ljubavni krah.
Svekrva – Svađanje sa svekrvom ima pozitivno značenje, a dobar odnos donosi neugodnosti.
Svijeća – Upaljena svijeća u snu simbol je zdravlja, a ugašena bolesti i žalosti. Ako palite svijeću, san znači odanost, a gasite li je upućuje na taštinu.
Svinja – Upućuje na smrt prijatelja.
Svjetlo – Proriče zdravlje i sreću, a ako je blijedo, čekaju vas smrt i tuga.

Š
Šah – Ako u snu igrate šah, pred vama su svađe, a pobijedite li u igri, uspjet ćete u svojim planovima.
Šaka – Sanjate li svoju šaku, očekuje vas svađa, a dobijete li šakom u lice, san upozorava na sramotu.
Šal – U snovima simbolizira zaštitu i prijateljevu pomoć.
Šamar – Sanjate li da ste dobili šamar, netko će vas osramotiti, a ako vi nekog ošamarite, očekuje vas bračna sreća.
Šator – U snu ima dvostruko značenje, najavljuje sreću ili svađu sa susjedima.
Šećer – Ako u snu vidjite šećer, netko vas ogovara, a jedete li ga, okružuju vas lažni prijatelji. Kupujete li u snu šećer, očekuje vas sretno razdoblje u životu.
Šepati – Šepate li vi u snu ili vidite druge kako šepaju, očekuje vas bolest. Sanjate li da ste šepavi, od rođenja vas ljudi poštuju.
Šešir – Imate li u snovima novi šešir, pred vama je uspjeh, a ako je šešir star, očekuju vas gubitak i sramota. Velik šešir simbolizira bogatstvo, a nositi ga znači putovanja. Velik broj šešira proriče nova prijateljstva, a izgubite li šešir, čekaju vas problemi i nevolje.
Šetnja – Ako u snu šećete sami, san upozorava na sreću kratkog vijeka, a šetnja u paru simbolizira vjernost. Šećete li u snu s neznancem, čeka vas svađa.
Šiba – Snovi o šibi proriču blagostanje, a ako je šiba slomljena, izgubit ćete prijatelja.
Šišmiš – Crni šišmiš u snovima simbol je patnje i neprijatelja, a bijeli donosi polovičan uspjeh. San u kojem vidite parenje šišmiša ili jedete njihovo meso najavljuje bogatstvo.
Šivati – Ako u snu šivate, čeka vas bogatstvo, a ubodete li se tijekom šivanja, san najavljuje vjenčanje.
Škare – U snovima simboliziraju probleme u vezi, razvod i poslovni neuspjeh.
Škola – Ako u snu ulazite u školu, čeka vas napor, a sjedite li u školi punoj učenika, prijete vam bolest i neugodnosti.
Školjka - Sanjate li punu školjku, pred vama je uspjeh, a prazna proriče novčani gubitak, ali i gubitak vremena.
Škorpion – U snovima simbolizira prevaru i ogovaranje.
Škrtac – Sanjate li da ste vi škrtac ili ga vidite, san upozorava na smrt.
Šljiva – Vidite li u snu svježe šljive, san proriče zdravlje i sreću, a suhe su znak nevjere. Jedenje šljiva znak je bijesa.
Šminka – Šminkanje u snu otkriva osjećaj krivnje.
Štap – Vidite li u snu štap, pred vama je uspjeh, a držite li ga, najavljuje tugu. Hodate li sa štapom, čeka vas bolest.
Šuma – u snovima ima dvostruko značenje – ili najavljuje bogatstvo ili nesreću. Ako sanjate da ste se izgubili u šumi, očekuju vas problemi, a skrivate li se u njoj, pred vama su nesreće. Šećete li u snu šumom, očekuje vas veselje, a prolazite li kroz šumu, dobit ćete nasljedstvo. Zelena šuma znak je dobrog zdravlja i nasljedstva, a gusta i mračna najavljuje brigu i tugu. Vidite li šumu u plamenu, zadesit će vas nesreća. Zelena šuma najavljuje dobro zdravlje, a mračna žalost.
T
Tačke – Sanjate li tačke, očekuje vas bolest, a ako ih vučete, znak je patnje. Slomljene tačke simboliziraju bol, a ako škripe, netko će va osramotiti.
Tajna – Ako u snovima imate tajnu, očekuju vas problemi, a odate li je, osramotit ćete se. Čuvate li tajnu, pred vama su sreća i uspjeh, a saznate li je – steći ćete nove prijatelje.
Tamjan – U snovima simbolizira uspjeh na ljubavnom i poslovnom planu.
Tanjur – Ako sanjate tanjur, očekuju vas zdravlje i bogatstvo. Razbijete li ga u snu, očekuju vas problemi u ljubavi.
Tavan – Snovi o tavanu upozoravaju na opasnost koja vreba, a vidite li druge na tavanu, primit ćete priznanje.
Telefon – Sanjate li da telefonirate, pred vama je dosadan i naporan posao, a nazove li vas netko u snu, očekuje vas sudska parnica.
Tigar – Snovi o tigru simbol su ljubomornog prijatelja, a pobjeda nad njime znači uspjeh. Napadne li vas tigar u snu, očekuje vas gubitak ili sramota, a pobjedite li ga, pred vama je potpuna sreća.
Tijelo – Ako sanjate žensko tijelo, netko vas ogovara, a muško simbolizira uspjeh. Vidite li u snu tijelo kako pada, očekuje vas nesreća.
Tinta – Crna tinta u snovima znači uspjeh na poslu i dobre vijesti. Ako u snu pijete tintu, očekuje vas nagodba, a prosipate li je, izgubit ćete prijatelja.
Tkanina – Kupujete li ili prodajete u snu tkaninu, očekuju vas dobitak i veselje.
Top – Sanjate li top, prekinut ćete prijateljstvo, a čujete li u snu udarac topa očekuju vas problemi i propast.
Toplina – U snovima najavljuje ljutnju i prevrtljivu stranu sreće.
Toranj – Sanjate li toranj, uskoro biste mogli riješiti probleme, a ako je toranj u snu visok, netko će vas osramotiti. Više tornjeva u snu simbolizira zavist, a stajanje na vrhu tornja uspjeh.
Torba – Ako je torba u snu puna, san upozorava na sumnjive ljude koji vas okružuju. Sanjate li praznu torbu, nećete uspjeti na poslovnom planu. Ako sanjate da ste izgubili torbu, očekuje vas sreća, a torba puna kamenja simbolizira novčani dobitak na igrama na sreću.
Torta – U snovima znači zaradu i novčani dobitak, a jedete li je ili pečete u snu, pred vama je sreća u ljubavi. Darujete li nekome tortu u snu, imat ćete probleme u ljubavi.
Trava – Sanjate li travu, očekuju vas novčani problemi i bol. Ako je trava u snu zelena, pred vama je nemir, a suha trava najavljuje poslovni neuspjeh. Jedete li je u snu, čeka vas siromaštvo.
Trbuh – Ako u snu imate velik trbuh, san upozorava na tešku bolest. Trbuh koji je veći nego inače najavljuje sreću. Mršavi trbuh simbolizira novčane gubitke, a boli li vas trbuh u snu, imat ćete obiteljske probleme.
Trčati – Sanjate li kako brzo trčite, očekuje vas novčani dobitak, a ako bježite od nekoga, san upozorava na krađu. Ako ste u snu najbrži, san simbolizira dugovječnost. Sanjate li da ne možete trčati, imat ćete probleme sa zdravljem, a padnete li, nešto vas sprečava u uspjehu.
Trepavice – Snovi u kojima imate duže trepavice nego inače proriču nasljedstvo, a ako su kraće, onda znače novčani gubitak. Ako nemate trepavice, san najavljuje smrt člana vaše obitelji.
Tresti se – Snovi u kojima se tresete najavljuju blagostanje.
Trešnja – Ako u snovima trešnje padaju sa stabla, čeka vas nova ljubav, a sanjate li stablo, pred vama je sreća. Jedete li ili berete trešnje, san najavljuje rođenje. Kisele ili nezrele trešnje simboliziraju nedostižne ciljeve.
Trg – Sanjate li kako stojite nasred velikog trga, san upozorava na partnerovu nevjeru.
Trgovina – Ako u snu idete u trgovinu, očekuje vas svađa, a vidite li trgovca pred vama su zarada i sreća.
Trn – Trnje u snu simbolizira svađe sa susjedima. Ako se u snu ubodete na trn, prijete vam opasnosti na poslu, a spavate li u trnju, na ogovaranje i ozljede.
Truba – Svirate li trubu u snu, očekuje vas radost, a slušate li druge kako sviraju, dogodit će vam se sukobi.
Trudnoća – u snovima označava siromaštvo i bolest, osobito za žene. Ako žena sanja da je trudna, ostvarit će svoje planove, a sanja li isti taj san muškarac, očekuje ga bogatstvo. Vidite li u snu trudnicu koju poznajete, san najavljuje ozdravljenje teško bolesnog člana obitelji. Sanjate li da se u snovima vraćate u majčinu utrobu, san označava vaš povratak s vašeg unutarnjeg putovanja.
Truplo – Snovi o truplu najavljuju vjenčanje, a raspada li se truplo, očekuju vas problemi. Pokapate li u snu truplo, bogato će se vjenčati.
Tržnica – Snovi u kojima posjećujete tržnicu simboliziraju nova prijateljstva, a prodajete li nešto na tržnici, očekuje vas napredovanje.
Tuča – San o tuči simbol je tuge, a jedete li zrna tuče, netko vam laže.
Tući – Tučete li u snu ženu, prijeti vam prevara, a tučete li neznanku, očekujte brak. Tučete li vi nekog ili netko vas, san donosi obilje i bračnu sreću.
Tulipan – U snovima simbolizira neuspjeh na ljubavnom planu.
Tunel – Sanjate li tunel, netko će otkriti vašu tajnu ili vas čeka bogatstvo.
Tužba – Upućuje na patnju, a ako vas optuži žena, čekaju vas loše vijesti. Tuži li vas muškarac očekuje vas uspjeh.
Tvrđava – Sanjate li da ste zatvoreni u tvrđavi, očekuje vas neuspjeh u poslu, a zatvorite li nekog, pred vama je sreća.
U
Ubiti -U snu simbolizira zlo, a ako ubijete roditelje, čeka vas propast. Ako u snu svjedočite ubojstvu, očekuje vas bogatstvo. Sanjate li da ubijate životinju, san vam najavljuje nasljedstvo, a ubije li vas netko, prijete vam ozljede.
Ubojica – Vidite li u snu ubojicu, očekuje vas susret s rođacima ili dobre vijesti.
Učiteljica – Sanjati učiteljicu znak je da će netko otkriti vaše tajne.
Učiti – San u kojem učite najavljuje uspjeh
Ud – Ako u snu vidite udove, riješit ćete sve probleme. Sanjate li da ste izgubili ud, prijeti vam krađa, a ako nemate udova, bit ćete u opasnosti.
Udariti – Sanjate li da ste dobili udarac, očekuje vas blagostanje, a vidite li da netko udara nekog, pred vama je nesreća.
Udebljati se – Ako sanjate da ste se udebljali, san donosi zaradu i neočekivani novčani dobitak.
Udica – Snovi o udici simboliziraju prevaru, razočaranje i opasnost.
Udovac – Sanjate li da ste udovac, očekuje vas poslovni uspjeh, a vidite li ga, sklopit ćete novo prijateljstvo.
Ugljen – Snovi o ugljenu simboliziraju bogatstvo, no ako ga jedete, očekuje vas velika šteta. Gorući ugljen najavljuje ljubav, a ugašeni putovanje. Ako u snu kopate ugljen, okolina vam zavidi, a nosite li ga, netko vas ogovara.
Ugristi – Sanjate li da vas je netko ugrizao, san upozorava na ljubomoru i neugodnosti. Grizete li u snu vi nekog, očekuje vas dobitak. San u kojem gledate pse kako se grizu upućuje na svađe.
Uhititi – San u kojem vas uhićuju simbolizira gubitak, a ako vidite da uhićuju nekoga drugog, znači da trebate biti pažljiviji prema drugima.
Ulje – Snovi o ulju znak su blagostanja. Sanjate li da se mažete uljem, očekuje vas zarada, a ako u snu kupujete ulje, živjet ćete u obilju. San u kojem prolijevate ulje simbolizira štetu i gubitak, osobito ako ga prolijete po odjeći.
Umivaonik – Vidite li u snu umivaonik, to označava zdravlje obitelji. Ako je umivaonik oštećen, očekuje vas dobra zarada, a ako je prazan, čeka vas bogatstvo. Prazan umivaonik simbolizira siromaštvo, a ako je napunjen vodom koja se ne koristi, san proriče smrt u obitelji.
Umor – Sanjate li da ste umorni, nećete ostvariti svoje planove, a vidite li u snu nekog tko je umoran, očekuje vas bogatstvo.
Uokviriti - san u kojem uokvirujete sliku najavljuje da ćete dobiti vijesti od voljenih ljudi.
Upaliti – Sanjate li da u snu palite vatru, netko će vas prevariti, a upalite li svijetću, očekuju vas zadovoljstvo i radost.
Uređivati se – Ako u snu odijevate skupocjenu odjeću, vaše će se ambicije ostvariti, a kitite li se nakitom, slijedi vam napredovanje.
Urna – Vidite li u snu urnu punu pepela, to najavljuje rođenje. Puna urna simbolizira sretan brak, a prazna usamljenost.
Usne – Ako u snu vidite usne, steći ćete ugled. Sanjate li velike usne, očekuje vas radost, a blijede su simbol bolesti i nasiljal. Crvene usne u snu znače izdaju.
Usta – Snovi u kojima vidite velika usta simboliziraju obilje i poštovanje. Mala usta su znak ograničenja, zatvorena simboliziraju oprez, a otvorena učekivanje. Ako u snovima ne možete otvoriti usta, prijeti vam smrtna opasnost.
Ustajanje – Ustajete li u snu rano, očekuje vas poslovni uspjeh, a ustajete li predvečer, san najavljuje pravu ljubav ili zlo u vašem životu.
Uš – Sanjate li uš, san označava sretan obiteljski život i obilje. Velike uši u snu simbol su bogatstva, a vidite li ih u tuđoj kosi, poboljšat ćete status u društvu.
Uši u snovima – ako su lijepe uši u snovima, simboliziraju ugled, prljave nasljedstvo, a začepljene bolelst. Vidite li više ušiju, okružuju vas pravi prijatelji. Sanjate li da imate mrave u ušima, živjet ćete u obilju, a ako vas boli uho, netko blizak će vas uvrijediti. San u kojem vam odrežu uho simbolizira nesuglasice, a imate li u snu samo jedno uho, san upozorava na smrt. Vučete li uši, očekuje vas sreća.
Utapanje – U snovima ima negativno značenje. Ako sanjate da se utapate, san vas upozorava na bolest ili gubitak nekoga koga volite. Vidite li u snovima druge kako se utapaju, netko blizak bi vam mogao zagorčati život.
Utrka - Ako u snu vidite utrku, san upozorava na težak uspjeh na poslu. Gledate li druge kako se utrkuju, prijete vam gubici, a utrkujete li se sami, očekuju vas velike brige.
Utroba – San u kojem vidite utrobu simbolizira neslaganje u obitelji i bolest. Ako u snovima drugi gledaju vašu utrobu, prijeti vam kleveta, a ako je vidite vi sami, san najavljuje siromaštvo i smrt člana obitelji.
Uvreda – Sanjate li da vas je tko uvrijedio, san vam najavljuje putovanje.
Uzbuđenje – Ako u snovima doživite uzbuđenje, ostvarit će vam se želje.
Uzbuna – Čujete li u snu uzbunu, čeka vas sreća na poslovnom i privatnom planu, a ako vi pokrećete uzbunu, trebate se paziti ogovaranja i kleveta.
Uže – U snovima simbolizira teškoće, a ako je pokidano, znači moć. Kupujete li uže u snu, očekuju vas financijski problemi, a zaveže li vas tko u snu, pred vama su velike brige.
Užitak – Ako sanjate da ste u snovima doživjeli užitak, postići ćete uspjeh na svim područjima života, od privatnog do poslovnog.
V
Vaga – Vidite li vagu u snu, čekaju vas zarada i sreća, a važete li nešto, pred vama je dobitak u igrama na sreću.
Val – Sanjate li valove, san upozorava na to da vas netko ogovara.
Vatra – Ako u snu vidite vatru bez dima, očekuju vas zdravlje i bogatstvo, a ako ima puno dima, san najavljuje ogovaranje i svađu. Palite li vatru, očekuje vas rođenje djeteta, a gasite li je, razočarat ćete se u ljubavi. Sanjate li da gorite, pobijedit ćete suparnike, a izgori li cijela obitelj u snu, očekuje vas uspjeh na svim područima života.
Vaza – Prazna vaza u snovima simbolizira opasnost, a ako je puna vode, proriče posao. Sanjate li vazu punu cvijeća, očekuju vas veselje i druženje, a ako je vaza puna prljave vode, san upozorava na smrt i sramotu. Razbijete li u snu vazu, očekuje vas srdžba.
Večera – U snovima označava sretnu obitelj, a ako ima više ljudi, onda simbolizira sreću.
Veo – Ako u snovima vidite bijeli veo, očekuje vas brak, a crni proriče tugu. Sanjaju li veo muškarci, san ih upozorava na tajnu ljubav.
Vepar – Snovi o vepru upozoravaju na nesreću, a ako ga lovite, prijeti vam opasnost. Uhvatite li ga, očekuje vas radost, a ubijete li ga, izbjeći ćete opasnost. Ako vas je vepar ugrizao u snu, očekuje vas novčani gubitak, a jedete li njegovo meso, prijeti vam bolest.
Vijenac – Snovi o vijencu simboliziraju žalost u obitelji.
Vikati – Ako u snu vičete, očekuje vas bol ili ogoravanje, a vičete li od straha, pred vama je dug život.
Vino – Pijete li vino u snu, pred vama je sreća i bogatstvo, ali ako je vino pomiješano s vodom, san najavljuje loše zdravlje. Crno vino simbolizira dobro zdravlje, a vino u podrumu je znak sreće. Vino loša okusa znak je nevjere, a prolijevate li ga, simbolizira obiteljsku sreću.
Vinograd – U snovima je simbol veselja, a ako se u snovima šećete kroz vinograd, san simbolizira blagostanje.
Violina – Ako u snovima svirate violinu, čeka vas naporan posao, a čujete li njezin zvuk, vašu će obitelj pratiti sreća.
Vjenčanje – Snovi o vjenčanju upućuju na prekid veze. Ako sanjate da ste gost na vjenčanju, san najavljuje smrt, gubitak i nevjeru. Ulazite li u brak u snu s nekim koga ne poznajete, očekuju vas neprilike, a ako se udajete/ženite sa starijim partnerom, pred vama su tužne vijesti.
Vješanje – Simbolizira nevjeru, novčani gubitak i izgubljeno nasljedstvo.
Vještica – Snovi o vještici simboliziraju putovanje, ljubavni susret, ali i bogatstvo te poštovanje. Ako u snu vidite vješticu, očekuje vas uspjeh, a ako ste vi vještica, pred vama su velike brige.
Vjetar – Ako sanjate snažan vjetar, san najavljuje strah, a lagani povjetarac simbol je blagostanja i sreće. Zviždanje vjetra u snu označava loše vijesti.
Vjeverica – Vidite li u snu vjevericu, san proriče da će se žrtvovanje na kraju isplatiti. Ako vjeverica u snu jede, očekuje vas radost u obitelji, a ugrize li vas, pred vama su svađe s partnerom ili djecom. Sanjate li kako ste uhvatili vjevericu, prijeti vam opasnost.
Vlak – Snovi o vlaku najavljuju putovanja. Ako vidite novi vlak, očekuju vas dobre vijesti, a vidie li stari ili prljavi vlak, primit ćete loše vijesti. Vidite li u snu vlak koji ulazi u praznu postaju, san najavljuje smrt. Iskoči li vlak iz tračnica ili ste izgubili prtljagu, prijete vam novčani gubici.
Voće – Voće u snu donosi sreću ljubavi, a ako je ono trulo, prijeti vam siromaštvo ili gubitak djeteta. Voće koje raste izvan sezone najavljuje bolest, a berete li ga sa suhog stabla, očekuje vas nasljedstvo.
Voda – Bistra voda simbolizira zdravlje i sreću, vrela ljutnju i bolest, mlaka manje probleme, a mutna teškoće na poslu. Stajaća voda je znak smrti, a tekuća dobrog zdravlja. Sanjate li da pijete hladnu vodu, očekuju vas sukobi, a pijete li mlaku vodu, prijeti vam bolest. Prolijevanje simbolizira svađe, a hodanje po vodi pobjedu nad preprekama.
Vojska – Ako u snu vidite vojsku, očekuje vas propast. Vojska koja ratuje simbolizira novčane gubitke, pobjednička znači bol i tugu, a pobijeđena kratkotrajno zadovoljstvo.
Voziti se – San u kojem se vozite proriče dobitak koji ćete trebati čekati.
Vrag u snovima – ima negativno značenje, a simbolizira neiskrenost i neprijateljstvo. Sanjate li vraga s rogovima, san upozorava na nevjeru, a borite li se s njim, opasnost. Vidite li vraga u snu, prijete vam bolest i tuga u obitelji, a ako mu u snu pobjegnete, očekuje vas sudski spor. Sanjate li da vas je vrag opsjeo imat ćete sretan brak, a ako je ljutit na vas, san proriče dugovječnost. Pobijedite li ga, očekuju vas ugled i slava.
Vrata – Otvorena vrata u snovima znače promjene, zatvorena neuspjeh, a slomljena financijske probleme.
Vreća – Snovi u kojima vidite vreću najavljuju putovanje i smrt.
Vrpca – Bijela ili crna vrpca u snu simbol je rođenja djeteta, zlatna pravog prijateljstva, a srebrna novčanoga gubitka. Vrpce koje se isprepliću znače ljubav.
Vrt – U snu simbolizira bogatstvo i sreću, a rad u vrtu proriče dobru zaradu.
Vuk – San o vuku upozorava na patnju i gubitke, osobito ako vas ugrize.
Vulkan – Ako u snu vidite erupciju vulkana, očekuju vas životne promjene.
Vuna – U snu označava sretnu obitelj, kupovanje brak, a prodaja vune bolest.

.